Çocuğunuza İç Çamaşırı Kuralını Öğretin !




Son zamanlarda sık sık bu konuları görüyoruz ve okuyoruz..Malesef öyle bir noktaya geldik ki çocuklarımızı gözümüzün önünden ayıramıyoruz..

Ve istatislikler gösteriyor ki cinsel istismar en çok yakınları tarafından gerçekleştiriliyor.O yüzden kimseye yapmaz gözüyle bakmayıp ,çocuklarımıza gereken eğitimi vermeliyiz..

İlk eğitime çocuğumuzun doğumundan itibaren başlamalıyız.

Erkek yada kız çocuğunuzu , erkek yada bayan fark etmez hiçbir 3. Kişinin yanında bezini  ve üzerini değiştirmeyin..

Çocuklarınızı dudaklarından öpmeyin..Bu şekilde çocuğunuz bunu normal olarak görecek ve kötü niyetli kişilere karşı tepki gösteremeyecektir..



Özellikle erkek çocuklarınızın yapacağı bu tür hareketleri görmezden gelmeyin ve mutlaka ceza yöntemi uygulayın. (Bu konuda pedegogdan yardım alın )

Eğer çocuklarınızda bu tarz eğilimler varsa mutlaka bir pedegog a başvurun ve altında yatan nedeni öğrenin..

Çocuğunuza çamaşırının ve içerisindekinin sadece kendine özel olduğunu açık bir dille anlatın ve anlamasını sağlayın..Yaşı küçük demeyin her yaştaki çocuğa bu eğitim verilebilir ,yeterki anlatmasını bilin..


Unutmayın çocuklarımız en çok bizi örnek alır..O yüzden evdeki kılık , kıyafet ve davranışlarımıza lütfen dikkat edelim..

Son olarak bir bilinçlendirme hareketi olarak BURADAKİ sayfaya bir göz atmanızı öneririm..


1 yorum:

Çok güzel anlatmışsın. Çocuklarımız herşeyden önce bize güvenmeli. Bunu yapan kişiler, bazen çocuklarımızı "anneni ya da babanı öldürürüm." tarzında korkutabileceklerini de anlatmalıyız.
Çocuklarımız; bu tarz tehditler yüzündende yaşadıkları tacizlerin sonu gelmiyor.

Yorum Gönder