Sarıkamışda Şehit Oldu Dedem !





Tarihin en acı olaylarından birisidir Sarıkamış olayı.Anadoludan toplanan o yiğitlerin destanı !

O yiğitlerden biriside Annemin dedesi !

Dedem 4_5 yaşlarındaymış babası Sarıkamışa gittiğinde.Köy yerinde ,yoksulluk diz boyu !Dedem yıllarca Babasının gittiği yöne bakarak onun dönüşünü beklemiş .Bir Anne 3 çocuğuyla o yoksulluğun içinde evlatları için tek başına mücadele etmiş!

Ben küçüklüğümden itibaren bu yaşanmışlıkları dinleyerek büyüdüm .Rahmetli Anneannem hikaye yerine bunları anlatırdı bize.Seferberlik ilan edilip birçok kadının dul kaldığı,birçok çocuğun yetim,öksüz kaldığı o acı olayları anlatırdı hep bize.

Ara sıra hafıza tazelemek için Babama soruyorum bu konuları.Dedem en çok babama anlatmış o zaman ki yaşanmışlıkları.Direk onun ağzından dinlemek daha kalıcı oluyor bizim için.

Okadar şey yaşamış okadar acı yemişler ki ,sarıkamış sadece bunlardan birisi.

Şimdi ecdadına küfreden nesil varya işte o kişilerin yüzüne tükürmek istiyorum !

O ecdadımız okadar çileyi çekmeseydi biz bugün aldığımız her nefes için binlerce şükürler edebilirmiydik ??

Onlar evlatlarını,eşlerini ,yerlerini ,yurtlarını feda etmeselerdi bizler evlatlarımıza,eşlerimize rahat rahat sarılabilirmiydik ?

Bugün geldiğimiz durumda Sarıkamış bir destan gibi anılsada aslında bir hayaldi ve o hayal malesef gariban,yoksul,anadolu evlatlarının orada donarak ölmesine neden oldu!

Orada donarak ölen ecdadımız şehit mertebesinde olsalarda ,onlara o kötülüğü reva gören kumandanların hangi makamda olacağını Rabbim en iyi bilir !!

Dedem vesilesiyle orada şehit olan tüm ecdadıma Allah'tan rahmet diliyorum.Onların gittiği yoldan gitmeyi Rabbim hepimize nasip eylesin.Hepimizi Şefaatlarına nail eylesin.(amin)

Bukadar iman sahibi ecdadımız olduğu için gurur duyuyorum !! Bizim gibiler olduğu sürece bu vatan asla bölünemez !!

Son olarak hepinizin kandilini kutluyorum.Bu mübarek günde Sarıkamış şehitlerimizden bir fatihanızı esirgemeyin olur mu ?

Allah'a emanet olun canlar...


1 yorum:

Ne güzel yazmışsınız!Ne mutlu size şehit bir dedeniz var,şefaat edecektir mutlaka diğer dünyada sizlere.

Yorum Gönder