Erkek Çocuk Sahibi Olmak




Herkese güzelmi güzel bir hafta sonu diliyorum.
Antalya bütün haftayı yağmurla geçirdikten sonra nihayet güneş yüzünü gösterdi.

Bu konu hakkında birşeyler yazmak epeydir aklımda fakat kısmet bugüneymiş diyelim.

Baştan belirteyim ki ne pedegog'um nede eğitmen.4 yaşını doldurmak üzere olan bir kız Annesiyim sadece.Bu yüzden bilimsel olarak yanlış şeyler yazabilirim kusura bakmayın olur mu ?

Çocuk eğitimi ve terbiyesi ilk önce Anne Baba'dan geçer.Temel sağlam değilse öğretmenin yapabileceği çokta birşey yoktur bu konuda.

Toplumumuzdaki erkek çocuk algısı bazı kişiler tarafından çok yanlış yorumlanmakta,Şöyleki;

Bazı Erkek çocuk aileleri bebeklikten itibaren çocuklarını teşhir etme yönünden zevk duyuyorlar.

Mesela ben kızımın bezini hiçbir erkeğin ,buna dedesi felan da dahil değiştirmedim.Hatta yakın akraba bayanların dahi yanında mecbur kalmadıkca değiştirmedim.Şimdi de aynı şekilde üzerini kimsenin yanında değiştirmiyorum.Bu durum aşırı tutuculuk olarak algılanabilir fakat terbiye eğitimi konusunda bana göre çok önemli bir konu.

Birgün alışveriş merkezinin birinde kızımı tuvalete götürdüm.İşimiz bitip ellerimizi yıkamaya çıktığımda bayanın biri kızım yaşındaki oğlunun tuvaletini yaptırıyordu,kapısı açık bir şekilde!
Çok sinirlendim ve hemen işimizi bitirip kızımı alıp çıktım.

Geçenlerde yine bir yakınımın arkadaşı oğluna doğum günü yapmış ve konsept için kullanılan resimde çocuğun belden yukarısı çıplak.Düşündüm bu insanlar kızları olsa aynı şekilde resim kullanırmıydı ? Sizce ?

Yine etrafımda gördüğüm ,bazı aileler erkek çocuğunun kendine özel kısımlarını teşhir etmekten çocuğuna göster yada nerede gibi sorular sorup onun psikolojisine darbe vurmaktan büyük keyif alıyor.Ve butür resimler paylaşmaktan !

Yine insan düşünmeden edemiyor ,acaba kız çocuğunu aynı şekilde sergilermiydi o aile ? Yorumları size bırakıyorum ..

Bana göre terbiye eğitimi verilirken kız yada erkek çocuk ayrıt edilmemeli.Her ikisinede aynı şeyler öğretilmeli.Çocuklarımızı kendi iradeleri dışında resimlemeyelim.O çocuğun büyüdüğünde neler düşünüp,psikolojisinin ne halde olacağını bilemezsiniz.

Ayrıca günümüzde artan sapık sayısının bu davranışlardan ortaya çıkabileceğinide unutmayalım.

Kısaca dinimiz erkek ve kadını terbiye konusunda eşit tutuyor.O erkektir yapar zihniyeti dinimize aykırı bir zihniyettir.Bunlara kanıp hem dünyanızı hemde ahiretinizi yakmayın olurmu ?

Son olarak :
Sevgile Anneler !Bizler çocuklarımızın iç mimarıyız.Bizler nekadar özenle proje çizersek çocuklarımızın içi o kadar sağlam ve özenli olur.Bunlar eski kafalılık ,geri kalmışlık safsatalarına inanıp aile ahlakını ve dolayısıyla toplum ahlakını yozlaştırmayalım.

Eminim çok farklı düşünceleriniz vardır bu konuda.Ben sadece kendi düşüncelerimi paylaşmak istedim .Sizlerde kendi düşüncelerinizi paylaşırsanız mutlu olurum.

Sevgilerimle :)


1 yorum:

Yazınız için çok teşekkür ederim Ancak bu kadar güzel anlatılırdı.

Yorum Gönder