Su Arıtıcısı Kullananlar Dikkat !






Damacana suların birçoğunun temiz olmadığı  bakanlık tarafından açıklanınca ,tabiri caizse su arıtma cihazlarında patlama yaşandı.Hiç olmadıkları kadar ilgi gördüler.
Birçok kişi arıtmalara yönelip damacana suları içmemeye başladı.

Bende bir ara çok düşündüm mutfağıma taktırmayı ,hem maddi tasarruf , hemde damacanayla uğraşmamak için.Hala daha düşünüyorum..

Nekadar sağlıklı olduğu düşüncesi hep aklımın bir köşesinde.Damacana su nekadar güvenliyse oda o kadar güvenli bence..(Şahsi fikrim )

Bunların yanında mutfakta kullanılan tanklı su arıtma cihazları 1 litre suyu temizlemek için en az 4 litre su harcıyor..Bu su boşu boşuna bildiğimiz giderlere akıp gidiyor..

Bunu aylık bazda düşünürsek boşa nekadar su harcandığını tahmin etmek zor değil.

Farzedelim su parası ödemiyoruz..Yine yazık ve israf !Dünyada bukadar suya muhtaç insan varken bizim 1litre içme suyu için 4 litre su harcama lüksümüz yok !

Mevcut kullananlar için yapılabilecek tek şey bu suyu bir şekilde değerlendirmek..

Örneğin damacanaya biriktirip , balkon yıkama,varsa bitki sulama ,temizlik,tuvalet temizliği gibi alanlarda değerlendirilebilir.

Aksi taktirde çok büyük bir israf söz konusu..


6 yorum:

tam da bizde bunu ailecek düşünürken bu yazı iyi oldu bence tadıda hiç güzel değil

Burada musluk alti takilanlar var 6 ayda bir degistiriliyor suda ziyan etmiyor senin bahsettigin cok fazla su israfli dedigin gibi. Nasil bir mekanizmaki okadar suyu ziyan ediyor?? Yararindan cok zarari var..keske cesme sulari temiz olsa herkes korkusuzca icebilse.

Aliskanlikta yapıyor meymelet.ama su ictiginizi anlıyorsunuz.güzel bir mantik denenbilir

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için.Bu yazımdan sonra çok güvendiğim birinden arıtıcılar hakkında ilginç şeyler duydum.Ve evime asla taktırmayı düşünmüyorum artık.Lütfen sizde taktıracaksanız gerçek uzmanlara danışarak bilgi alın.

Ne gibi şeyler duydum ustat ...

Yorum Gönder