Bol Kepçe ( :




Geniş Aile aslında kıymet bilene büyük bir nimettir..Kuzenler ,halalar, teyzeler,dayılar , amcalar,abiler,ablalar,yeğenler , gelinler , damatlar ,büyüklerimiz  !!
Helede Aile bağlarınız güçlüyse tadından yenmez bu kalabalık..

Bende bu şanslı kişilerdenim..Çok kalabalık bir ailede büyüdüm , sonuna kadar yaşadım bu güzelliği..Taki evlenene kadar..
Evlenip Trabzondan Antalya'ya gelince hem o kalabalıktan uzak kaldım ,hemde eşimin ailesinin çok kalabalık olmaması nedeniyle büyük bir boşluğa düştüm diyebilirim..

Trabzonda zaman zaman kalabalıktan bunaldığım , şikayet ettiğim dönemlere kızar oldum şimdilerde..

Mesela bizim evde hiç yemek dökülmezdi , mutlaka bir misafir gelir ve o yemek biterdi..Hatta özellikle fazla yemek pişirirlirdi ki gelen kişi aç geri dönmesin ve mutlakada birileri gelirdi...Bu zihniyetle büyüdüm ben !

Dedem bundan dolayı hep bol kepçe lokantası der bizim eve :)

Annem rahatsızlanıp bütün evin sorumluluğu bana kalınca otomatikmen
annemin yaptığı herşeyi ben yapar oldum , buna fazla miktarda yemek pişirmekte dahil..

Heleki bayram yada özel günlerde yatılı vede yemekli maaile bir araya toplanır ,yani bizim eve baba ocağına , o zaman gör evdeki curcunayı :)

Yanlış anlaşılmasın bunları şikayet amaçlı yazmıyorum aksine çok keyif aldığım şeydir benim maaile bir araya toplanmak , yenilsin ,içilsin ,sohbet ,muhabbet ,gırgır ,şamata...

Evlenip iki kişilik Aileye düşünce evimdeki en büyük tencere Annemlerin evindeki en küçük tencereymiş onu anladım :)) Tabii evimdeki en küçük tencere bile bize çok geliyordu artık..Nekadar uğraşsam da az yemek pişiremiyordum ,hep kalıyordu diğer güne..

Şimdi beş yıl oldu , alıştım biraz biraz ama hala bir misafirim geleceği zaman içimde baskı altında tuttuğum o çok yemek pişirme iç güdüsü hortluyor ve ben 4 kişiye 8 kişilik yemek hazırlamaktan kendimi alıkoyamıyorum :))

Mesela hala daha iki kişilik kısırı ben 5 kişilik yapıyorum :)) Eşim paketi bitirmek için uğraştın sanırım diye takılsada ,ne yapayım ben bol kepçe biriyim kendimi engelleyemiyorum ..

Şimdi diyeceksiniz ki ölçüyle yap ! denedim,  ölçüyle de yapsam ben onu bir şekilde artırmayı beceriyorum ..

Kısaca bir beş yıl daha lazım bana kendime reset çekmem için :)

 Şimdi Trabzona gittiğimde mutlaka bir hafta sonu bütün aileyi  topluyorum..O kadar özlüyorum ki o kalabalığı ,o gün benim için düğün bayram oluyor ...

Bu vesileyle bütün aileme sevgi , saygılarımı gönderiyorum..İstisnasız hepiniz benim için çok ama çok değerlisiniz , sizi seviyorum >3


8 yorum:

Ayyyy inan ki daha dün geldim Karadeniz'den bak hemen içim gitti benim de o kalabalık sofralara Ayşegülümm sizlerin çok güzel bir geleneği bu kalabalık sofralar yemekler hep beraber yenmesi o kadar keyifli ki ben de çok seviyorum benim eşimin ailesi akrabaları da hep bu kültür ile yaşıyorlar.Hele de düğünler de bayramlar da ve de cenazeler de öyle kalabalık oluyorlar ki aile akraba arasında ki bu bağlılıklarını her zaman çok sevdim.Canım bereketli bol misafirli sofraların olsun hep sevgi ile kal.

:)) çok duygulandım okurken,burda (Diyarbakır)da bizim evde de durumlar aynı,babam evin büyüğü,abiler ablalar evli olunca en ufak bi toplanma bayram yeri gibi...ablam 11 senelik evli eniştem de hep gülerek anlatır,ilk zamanlarını,-yemeğe misafirimiz mi var dermiş,(Şimdilerde bazen abartsa da galiba alıştı)..
Sevgiler...

Aynen:))) ben de öyleyim halen daha evde ne gördüysem devam ediyorum:)) alışamadım bir türle her yaptığım bol kepçe, güzel birşey aslında bol akraba ve gelen gidenin olması, çok hoş şeyler:)). Sevgiler.

Ayy çok içten bir yazı olmuş:) eski günlerim geldi aklıma:)

Hatırlıyorum küçükken bizim evde öyle olurdu. Hep misafir doluydu. ma galiba biraz ekonomik etkenlerde sebep oluyor daha az görüşmelere. Eskiden her şey başkaydı gerçekten.

Herşey kalabalıkla güzeldir :)) Güzel bir yazı olmuş. Kalemine yüreğine sağlık

O sofralar ne keyifli olur. Çok iyi bilirim. Eskiden biz dört kardeş bir araya geldiğimizde de öyleydi. Sevgilerimle.

Arkadaşlar hepinize çok ,çok teşekkür ediyorum yorumlarınızdan dolayı..Anlıyorum ki Türk kadınının gönlü zengin ,eli bol ..Allah bu zenginliklerimizi daim eylesin..Evlatlarımıza da yaşatmayı nasip eylesin inşAllah .
Sevgilerimi gönderiyorum..:)

Yorum Gönder