Ankara Antlaşması ile İngiltere



Eğer siz de yurtdışına yerleşmek istiyor ama nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız o zaman bu yazıyı dikkatle okuyun. Zira turist vizesi bile almanın çok zor olduğu İngiltere’ye oturum alarak yerleşmenin sandığınızdan daha da kolay olduğunu göreceksiniz.
Birçok öğrenci İngilizce öğrenmek için İngiltere dil okullarını tercih etmekte ve orada bir süre geçirdikten sonra Ankara Antlaşması diye bir anlaşmanın varlığından haberdar olmaktadır. Türkiye’de çok fazla bilinmeyen bu anlaşmayı İngiltere’de bulunan her Türk bilmekte ve birçoğu da bunun aracılığı ile İngiltere’de oturum hakkını elde etmektedir.
Yeni Bir Hayat yurtdışı göçmenlik firması Ankara Antlaşması konusunda uzman hizmet sunan bir danışmanlık kuruluşudur. Kurucusu Şevki Akaydın Ankara Antlaşması’nın 1963 yılında Gümrük Birliği ve Türkiye arasında imzalandığını ve Türk vatandaşlarına İngiltere’de kendilerine ait küçük ölçekli bile olsa bir işyeri açma iznini verdiğini belirtmektedir. Bu haktan faydalanmak için ilk aranılan özellik kişinin İngiltere’ye bir işyerinde çalışmak için değil, kendisine ait bir iş kurmak için gitmeyi istemesidir. Bir diğer ifade ile girişimci olarak İngiltere’ye gitmek isteyen kişilere oturum şansı tanınmaktadır.
Diğer önemli kriter ise işyeri açabilecek miktarda nakit sermayeye sahip olunmasıdır. Bu nakdin tutarı kurulması düşünülen işin türüne ve maliyetine göre £10,000 ve üzeri bir rakam olabilir. İngiltere bunun için bir alt limit saptamamış olmakla birlikte meblağın gerekçi olmasını şart koşmaktadır.
Son olarak Ankara Antlaşması başvurusu yapacak kişinin belirli bir İngilizce düzeyine sahip olması da aranılan özelliklerin içerisinde yer almaktadır. Kişinin günlük hayatını idare ettirebilecek, konuşulanları anlayıp, kendisini ifade edecek kadar bile olsa İngilizce bilmesi mecburidir.
Eğer sizde tüm şartları yerine getirebiliyorsanız o takdirde Ankara Antlaşması ile İngiltere’ye yerleşmek için başvuru yapabilirsiniz. Bunun için de Yeni Bir Hayat’ın www.yenibirhayat.com.tr adresinde bulunan web sitesinde kapsamlı bir başvuru dosyası ve iş planı hazırlanması gerektiği belirtiliyor. Bu sebepten profesyonel bir danışmanlık hizmeti almanız başvurunuzun olumlu sonuçlanması için gerekli olacaktır.
Karar vermenizle İngiltere’de oturum almanız arasında geçen süre de çok kısadır. Ortalama 2 ay gibi kısa bir zaman dilimi içinde başvuru dosyanız hazırlanmakta ve İngiliz Elçiliği tarafından değerlendirip karara bağlanmaktadır.
Ankara Antlaşması ile İngiltere’ye yerleşmenizi takip eden 5. yılın sonunda ise İngiliz vatandaşı olmak için başvuru yapma hakkınız doğmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder