Trabzondan Gelen Yöresel Ürünlerim




Günaydın , mutlu bir hafta olsun hepimiz adına diyerek başlamak istiyorum..
Trabzondan sürekli kargoyla yöresel ürünlerden getirtiyorum.Tereyağından tutunda aklınıza ne gelirse :) Çevremdeki insanlarda istiyor onlarada getirtiyorum bu sayede..Trabzon tereyağını buralarda bulmak çok çok zor..Olsa bile tazemi ?

Anneme bahçemizde fasülye varsa gönderirmisin birazcık dondurucuya atayım dedim..Doğal , gübresiz ve çok çok lezzetli olur bahçemizin fasülyeleri..

Oda sağolsun biraz abartmış :) Aklınıza ne gelirse göndermiş ..Hani BURADA paylaştığım fasülye yaprağı dolmasındaki yapraklarıda o zaman göndermişti :)

O gün evim bir anda yöresel mutfağa döndü :)



Fasülyeleri kullanacağım şekilde ayarladım ve dondurucuya o şekilde attım..






Kızartmalık ayırdıklarım...




Barbunyalık ayırdıklarım..Hafif haşladım çünkü normal barbunya gibi olmuyor bizim fasülyeler pişerken siyah bir su çıkıyor onlardan..O yüzden hafif haşlayıp o suyunu atmasını sağlıyorum..



Kara lahanaları haşladım dondurucuya atmak için...



Ve tabii kara lahana yemeği için haşlayıp dondurucuya attıklarım :))



Yemeklik sotelediğim fasülyelerim..Kırmızı biber ve domatesle..




Odun kaşıklarım :)) Sağolsun bunları ablam göndermiş..El yapımı şimşir kaşık bunlar..Üzerlerinde Sürmene yazıyor..Sürmene Trabzonun bir ilçesidir..Daha önce BURADA sürmene bıçaklarından bahsetmiştim..

Kaşıkların altında Trabzon tereyağım..
Yanında BURADA anlattığım Trabzon kuymağında kullandığım uzanan tel peyniri , telli peynir..

Onun yanında da mısır unu var :)






Karadeniz siyah çayı ..Bizim oralarda az çayı olanlar toplayıp fabrikaya verir ve karşılığında kuru çay alır bu şekilde kullanır..Ablamda o çaylardan göndermiş :)





Buda Trabzonda yayla çayı olarak bilinir..Yaylalardan toplanır ve kurutulur..İster adaçayı gibi demleyip içilebiliyor..Yada siyah çayın içerisine bir iki dal atılabilir..Tomurcuğa benzer bir koku oluyor miss gibi kokuyor tavsiye ederim :)

Bu çayın kilosu 40 tl civarıdır :)





Bunlarda bahçemizin cevizlerinden.. Şimdi diyeceksiniz ki altı üstü bir ceviz ne olacakki :) Bu cevizin özelliği incecik kabuğunun olması ve dişinizle fındık kırar gibi kırılabiliyor..



Tabiii olmazsa olmazım fasülye turşusu :)

Daha burada paylaşmadığım tuzlu Aho peyniri dediğimiz peynir ve fındığım vardı..

Misafirlerimizle , sevdiklerimizle , ağız tadıyla yemek duası ile...

Hepinize sevgilerimi gönderiyorum mini Trabzon mutfağımdan :))

Not : Trabzon tereyağı yada peynirlerini temin etmek isteyenler bana info@besparasiz.net mail adresimden ulaşabilir..Ne şekilde temin edecekleri konusunda yardımcı olurum  ..

14 yorum:

Çok faydalı bir paylaşım.Ellerine sağlık canım

tereyağı hemde trabzon gerçekten marketlerde satılanlar bir halta yaramıyor.trabzon tereyapı diye aldım ama ne tadı var ne tuzu:( afiyet balşeker olsun.bu arada kuymak yapmak istiyorum ben ama o peynirlerden yok başka türlü olmaz mı ki rahmetli annem yapardı öğren derdi aman ne öğrencem herşeyin hazırı var gider alırım derdim hep.bi hamsili pilav bile bilmiyorum ki acaip canım çekiyor her ikisinide etkinliğe neden katılmadınız bu arada? sevgiler

hepsine bayıldım çok şanslısınız afiyetle yiyin inşallah:)

Büşra Kahveci , teşekkür ederim canım beğenmene sevindim :)

funda öztkn , çok haklısın trabzon tereyağı buunsa bile taze olması çok çok zor..Tazelikte önemli yağda..Peynir olarak beyaz peynir kullanabilirsin , kuymak peynirinin yerini tutmaz ama hiç olmamaktan iyidir..Üzerinede uzaması için kaçar kullanabilirsin tarifini benim blogdan alabilirsin..

Ayrıca hamsili pilazv yapmak istersen çok basit yine blogumun arama kısmından aratırsan tarife ulaşabilirsin :)

Etkinlikten haberim oldu fakat kızımın aşırı hareketli olması nedeniyle o tür ortamlarda rahat edemiyorum, bırakacak kimsemde yok..O yüzden kızımın büyümesini bekliyorum butür organizasyonlar için :)

Bende sevgilerimi gönderiyorum..

kocam bana topaç der , beğenmene sevindim canım..Bu yönden şanslıyım evet hiçbir yöresel şeyden mahrum kalmıyorum :) İnşAllah , yakın olsaydık beraberce yerdik hepsini :)

aay hepsıne bayıldım artvınde sark gorevı ıle 3 sene kaldık ozaman tadını cıkarttık afıyetle hepsını yıyın ınsallah

Ayşegülüm ahhh yakın olaydık kuymak yapardın offf ne güzel yerdik.Canımm kuymak yapacağım senin tarifinle hala nasip olmadı.Yöresel ürünlerinin hepsini ağız tadı ile yiyin,afiyet bal şeker olsunlar canım çok öpüyorum,sevgilerimle...

Canım Ayşegülcümmmm hayırlı, mutlu bir bayram diliyorum tüm ailene ve sana :) Çok çok öperim seni.

selma tamer , teşekkür ederim..Tadını biliyorsan hislerimi çok iyi anlamışsındır :) Sevgilerimi gönderiyorum...

Vişnap Macide , canım keşke keşke olaydık :)) Bu aralar gelen bütün misafirlerime kuymak yapıyorum zaten :)) Teşekkür ederim güzel dileklerin için :))

Maviye iz süren , sanada iyi bayramlar canım , çok teşekkür ederim :)

Ahu , çok teşekkür ederim canımmm..Aynı dilekleri bende senin için diliyorum..Çok çok öpüyorum :)

Yorum Gönder