Kireç Tutan Ütü Nasıl Temizlenir ?




Herkese merhabalar , sevgi ve saygılarımı gönderiyorum her birinize :) Antalya çok şükür serinledi ve biz doyasıya klimasız uykular uyuyabiliyoruz..Dolayısıyla gezmeler , tozmalar , misafir trafiği artmış durumda :) Yoğun geçiyor günlerim anlayacağınız ..Şiyaetçimiyim ? Aslaaaaaa :)))

Ütü hepimizin olmazsa olmazı vede hiş sevmediğimiz ev işi arasında birinci sırayı açık arayla önde götüren bir konu :) Ama nekadar sevmesekte yapacağız , elimiz mahkum değilmi ?

Antalya suların aşırı derecede kireçli olduğu bir bölge..Kettle , demlik içi , musluklar anında kireç tutuyor ve sürekli temizlik ve bakım istiyor..

Ütüde aynı şekilde ..Nekadar kalitelide olsa bir süre sonra kireç tutuyor ve performansı yarıya düşüyor ..Güzel ütülemediği içinde mecburen yeni ütü almak zorunda kalıyoruz..

Bu yazdıklarımı suyu kireçli bölgedekiler çok iyi anlamıştır eminim :)

Daha önce kettle içinin krecini doğal yolla nasıl temizleriz diye yazmıştım BURADAN bakabilirsiniz..

Benimde ütüm kireç tuttu ve buharı yarı yarıya vermemeye başladı.. Bu yüzden çok zorlanıyordum ütü yaparken ..Ütü yapma sürem iki katına çıkıyordu..Eşim gel böyle birşey deneyelim olursa olur , olmazsa atarız çöpe gider dedi :))

Boş bir camsil şişesine kireç sökücü doldurduk..Cam sil şişesinin fısfısını kireç sökücü şişesine takarakta yapabilirsiniz bu işlemi..
 Ütüyü önce fişe takıp biraz ısıttık..O şekilde sıcak  sıcak kireç sökücüyü tabanına sıktık bol bol..Resimde gördüğünüz gibi biz sıktıkça kir ve pislikler kabarıp aktı..
 Ütünün buhar deliklerinin temizlendiğini görünce bu kez suyun altında tabanını yıkayıp kalan pisliklerin ve kireç sökücünün bu şekilde akmasını sağladık...
 Sonra Fişe taktık ütüyü ve eski bir bezin üzerinde bolca buhar çıkartarak pisliklerin kalanını atmasını sağladık..
 Sonuç olarak buhar delikleri açıldı ve eski buhar performansı geri geldi...Sizde aynı şeyden şikayetçiyseniz denemenizi öneririm..

Not : Bu işlemi yaparken mutlaka ağzınızı burnunuzu maskeyle kapatın ve asla çocuklu evde yapmayın..Çünkü sıcak olan ütüye kireç sökücü sıkıldığı için evin heryerini kaplıyor o koku , nefes almak zorlaşıyor...Mümkünse balkonda yapmak daha mantıklı olacaktır...

Son not : İnternette su haznesini sirkeyle doldurup kireçleri temizleyin fln. yazıyor ama o şekilde pis kokular ve leke verdiğini söyleyeyim..










16 yorum:

harika bir bilgi.. teşekkürler paylaşıma...

Bloglar Yarışıyor ile blogunuzun farkını ortaya koyun, ödüller kazanmaya hazır mısınız? Sponsorlarımızın desteği ile bloglar arası etkinlik yarışmamızı 3. kez düzenliyoruz. Detaylı bilgiyi websitemizden öğrenebilirsiniz.
İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler!


Web: http://www.bloglaryarisiyor.net
Mail: iletisim@bloglaryarisiyor.net





EMİNE ÖZTÜRK Rica ederim , inşAllah işinize yarar :)

Bilgi için teşekkürler sevgilerimle..

Pratik bilgi için teşekkürler...aklımızda olsun:)

benim ütümün de ihtiyacı var. çok iyi oldu bu paylaşım. teşekkür ederim sevgiler.

ıyı fıkırmıs kırec cozucu olarak ne kullandın

cembaki , rica ederim ..Umarım işinize yarar :)

hatice avcı , canım dene mutlaka ..Bugün ütü yaptım mis gibi buhar saçtı :)

selma tamer , Teşekkür ederim , bim'in güldak markası varya onu kullanıyorum :)

Çok güzel bir yöntemde inşaAllah başarılı olurum!.. :)

Ayşegülümmmm ütüyü ben de hiç sevmem ütüden de başım kalkmaz bir türlü.Bu bilgi çok faydalı oldu canım çok teşekkür ediyorum.Hemen ilk fırsatta dediğini deneyeceğim sağolasın tatlım,sevgilerimle..

canım ben sirkeyle denedim ùtüm felaket oldu napcam

Denedim simdi hic gelmiyor buhar

Yaptim ama ütü bozuldu icinden cizir cizir ses geliyo sayenizde ütü almam gerekicek

Yorum Gönder