Antalya'nın Kirli Yüzü



Antalya şüphesiz Türkiyenin sayılı güzel illerinden birtanesi..Turist çekme yönlerine hiç girmiyorum nedenleri herkesce mağlum..
Antalya turizm yönünden , yaşanılabilirlik yönünden güzel ,  fakat bana göre çok geri kalmış yönleri var..

Mesela raylı sistem yönünden diğer büyükşehirlere nazaran çok çok geride..Tek hat üzerinde çalışan bir tranwayı var..Aslında düz bir araziye sahip  bir şehir ..Butür raylı sistem çok rahatlıkla kurulup genişletilebilir..Mesela konyaaltı , lara , kepez, varsak taraflarına raylı sistem kurulsa hem trafik azalır hemde ulaşım insanlar için çok çok kolaylaşır..

Ama heryerde olduğu gibi işin içinde rant olayları olunca  gelişimde geri kalınıyor..Bu ulaşımı ben Antalyaya hiçmi hiç yakıştırmıyorum..İlk geldiğim dönemde çok şaşırmıştım bukadar geri kalmasına doğrusu..

İkinci ise doğalgazın çok az yerlere gelmiş olması..Aslında kışları burada çok soğuk yaşanmadığı için klima yeterli oluyor..Ama doğalgaz olsa en düşük derecede çok rahatlıkla ısınır evlerimizin heryanı..Diğer yönüde tüplerden kurtulmuş oluruz :)  Ne diyeyim en kısa sürede gelir inşallah..

Burada en sevdiğim şey güneş enerjilerinin aktif şekilde kullanılması..24 saat sıcak suyunuz hiç eksik olmuyor..Sadece kışları hava kapalı olunca normal şohben kullanıyoruz..Onun haricinde  güneş enerjisi hayatımızı büyük oranda kolaylaştırıyor..

Tabii bu rahatlığın birde diğer yüzü var , çatılardaki kötü görüntü !

Neredeyse Her dairenin güneş enerjisi olduğunu düşünürsek  çatılardaki çirkin görüntüyü tahmin etmek zor değil :)

Aşağıdaki resimleri eşimin halasının evinden çektim..5. katta oturuyor  , manzarası işte bu görüntüler :) Bakınca Antalyanın kirli yüzüne çok net bir şekilde  görebiliyorsunuz..
Bunun çaresi yokmu ? derseniz , yok bence..Güneş enerjileri değişmediği sürece :)









2 yorum:

Selamün Aleyküm arkadaşım .
senin düşüncelerine katılmadığımı Antalya'nın yaşanabilir olduğunu ve çok sevdiğimi söylemek isterim.Yaklaşık 8 seneyi doldurduk.Güneş enerji sistemini çok seviyor apartmanlara tepeden bakılmadığı için tepeden görünümünün çok da önemli olmadığını düşünüyorum.Doğal gaz içinde çok sıcak bir memleket olduğu için gerek oladığını düşünüyorum.Artı raylı sistem içinde bazı projelerin önceden hazır olduğunu ama yeni gelen belediyenin bu projeleri yürürlüğe koymadığını biliyorum.sevgilerimle ...Ömür kısa değerlendirmek ümidiyle...

Rümeysa , Aleyküm Selam ..Bende yazımda zatn yaşanılabilir bir şehir olduğunu vurguladım canım aksini iddea etmedim..Doğalgaz'a gelince , mutfaklarımızda tüp derdi olmasa ve kışları soba kullananlar doğalgaz kullansa bu şehrin havası daha güzel olmazmı ? Her gelişim bir kademe medeniyet getiri şehre zarar vermez..

Raylı sistemin projesi var yada yok ben orasına bakmam neticeye bakarım..Şuanda bir çalışma varmı ? yok , ozaman durum bundan ibaret..

Güneş enerjilerini eleştirmedim yazımda farkındaysan kolaylıklarından bahsettim..Ben sadece tepede şehrin silüetini yansıttım yazıma ..

Evet Ömür kısa tüm yönleriyle hak ettiğimiz şekilde yaşamak dileğiyle ..Teşekkür ederim yorumun için :)

Yorum Gönder