Parayı öğrenmenin eğlenceli hali TEB JR


Bir çocuğa en zor şeylerden biri olsa gerek parayı öğretmek. Paranın ne kadar zor kazanıldığını ve dolayısıyla harcarken dikkatli olması gerektiğini tam olarak anlamasını beklemek belki ancak kendisi para kazandığından mümkün olacak. Ama yine de erken yaşlarda ona parayı öğretmek, para biriktirmenin ve biriktirdiği parayı harcamanın heyecanını yaşatmak bu konuda atılmaı gereken bir ilk adım. TEB’in çocuklara yönelik uygulaması TEB JR. ile çocuklar bu konuyu eğlenceli bir şekilde öğreniyorlar.

Paraları tanıyalım uygulaması ile paraları ve onların değerleri hakkında bilgi sahibi olurken, Bakkal Amca uygulaması ile bakkaldaki ürünlerin yaklaşık fiyatlarını öğreniyorlar. Daha büyük yaştakiler için Limonatacı uygulaması ticareti öğrenmeleri açısıdan birebir. Bu uygulamada kar zarar kavramlarını öğreniyorlar. Harçlıklarını nasıl biriktirebileceği ve harcayabileceği konusunda bilgi veren Biriktir videosu sayesinde küçük küçük birikim yapmaya başlıyorlar. Ebeveynelerle birlikte oynacağı Çalış Kazan uygulamasında ise evde verilen görevleri yapmaları karşılığında birikim sağlamayı ve harcamayı öğreniyorlar.

Bu zevkli uygulamalar sayesinde artık çocuklar parayı daha erken yaşta tanıyorlar, bu da onların gelecekte parayı kullanma ve yönetme konusunda başarılı bireyler olmasını sağlayacak.
http://www.tebjr.com

1 yorum:

Uygulamayı inceledim. Hoş bir uygulama olmuş. :) TEB'i bu konuda tebrik etmek gerek.

Yorum Gönder