Dünyanın En Pahalı Kahvesi



Kahve hemen hemen herkesin severek içtiği bir içecek..Zinde tutma uyku açma özelliği taşıdığı için bazı kişiler dahada çok tercih ediyor...Herkesin sevdiği kahve çeşiti farklı.
Bana sorarsanız Türk kahvesi ve filtre kahveyi tercih ederim..

Kahvenin kalitesi çok önemli benim içinde..

Ama Bukadar kaliteyi bünyem kadırmaz doğrusu :D
Dünyanın en pahalı kahvesi fil dışkısısından ,Dünyada özel bir kedi, geyik ve yarasa türünün dışkısından imal ediliyor..

Bu kahvenin adı "Kopi Luwak" ...

Endonezya´daki adalarda yaşayan ve memeli bir hayvan olan Paradoxurus´un yediği kahve çekirdeklerinin daha sonra dışkısından toplanmasıyla elde ediliyormuş. Baştada yazdığım özel bir kedi türü bu..Bu kedinin dışkısından elde edilen kahvenin 100 gr.ı 75 dolara satılıyor..

Sumatra ve Java ve Sulawesi'nin gibi çevre adalarda yaşayan ve kahve üreticileri tarafından beslenen Paradoxurus adlı etobur memeli, kahve ağaçlarındaki en kaliteli çekirdekleri yiyor. Çekirdekler hayvanın etkisiyle bir tür fermantasyona uğruyor, ancak hiçbir şekilde erimiyor. Bu kahve çekirdekleri daha sonra dışkı yoluyla dışarı atılıyor. Kahve üreticileri de Paradoxurus´un dışkısından bu çekirdekleri toplayarak dünyanın en pahalı kahvesini üretiyor. Uzmanlar, kahvenin kalitesini artıran önemli faktörün Paradoxurus´un midesindeki enzimler olduğunu belirtiyormuş..

Ayrıca Çinde SARS virüsünün yayılmasında etkili olduğu iddiasıyla Misk kedilerinin Çin'deki imhası sürüyormuş..

Kopi Luwak kahvesinin Endonezya'daki satıcıları ise, Paradoxurus´Çin'deki Misk kedilerinden farklı olduğunu ve ülkelerindeki Paradoxurus hastalık yaymadığını ileri sürüyorlarmış..



Tayland'da koruma alanındaki fillere kahve taneleri yediriliyor. Kahve taneleri sindirilip vücuttan atılınca fil dışkıları toplanıyor, kahve taneleri ayıklanıyor, temizleniyor ve kahve tozu haline getiriliyormuş..

Bu kahvenin özel bir koku ve tadının olduğu ifade ediliyor. Fil dışkısından yapılmış kahve çoğu kahve tiryakisini paniğe sevketse de neyse ki bu kahveler belli bir marka altında piyasaya sürülüyor ve karıştırılması mümkün değil. "Black Ivory" marka kahvenin kilosu 1.100 dolar. Bu, dünyadaki en pahalı kahve. Fil dışkısından kahve imali zor bir işlem olduğu için piyasada bu kahveden sadece 50 kilo kadar varmış..

12 yorum:

Kahveyi çok nadir içerdim yeminle tiksindim insanlar harbiden artık ota boka para vermeyi çok seviyor. :D

Böööyyyk diyesim geldi bunu okumuştum yok yok televizyonda izlemiştim bu haberi geçen seneydi.İnan ilaç olsa içmem deyip büyük konuşmayımda ancak ölümcül hastalığa ilaç olsa neyse de keyif için asla içmem:))

Neyse ki böyle pahalı zevklerim yok :)

Çok ilginç. Fil dışkısından yapılmış olan bir kahveden içmek için 1100 dolar veren insan parasının aklından şüphe ederim ben. :)

Yasin Ergül Parası çok milletin versinler zenginin malı zügürtün çenesini yormasın :)

vişnap Aynı düşüncelerdeyim :) Ama zevk meselesi otada konar ...... :)

Mustafa Erdinc Neyseki bir çoğumuzun yok böyle pahalı zevkleri :))

Ali Arslan adamlar parasını harcayacak yer bulamıyorlar demekki buna bukadar para verdiklerine göre :) Gerisini düşünemiyorum :)

Iyyy Ayşegül'cüm, kahveye bayılırım da... bu neymiş böyle :) Koladan da tiksinmiştim içeriğini öğrenince. Bu da iki oldu. Ne diyelim ? Allah içenlere akıl fikir versin :)

Olsa içer miyim ? Bayıla bayıla içerim. Stat önündeki köftecilerden bile severen yiyen biri olarak hiç farketmez. :)) Ama çok pahalı ya.

Ahu canım zengin işi bu oluyor demekki :))

Yorum Gönder