Bilgisayarıma Su Döküldü




Herkese merhaba..Bir haftadır misafirlerim olmasından dolayı blogumla ilgilenemedim.Sürekli dışarıda gezmelerdeydik :) Akşam gelincede vakit bulamadım..
Şimdi misafirlerimin bir kısmı gitti ablam ve yiğenim kaldı..Onlarlada keyifli vakit geçirmeye çalışıyoruz :)
Bu yoğunluktan dolayı kızım biraz kıskançlık krizlerinde..Kimseyle konuşmamı istemiyor hep ilgi bekliyor haliyle..
Biz mutfakta kahvaltı yaparken bilgisayarımı masanın üzerinden orta sehpaya indirip kapağını açmış ve suyunu tuşlarına dökmüş..Sesi çıkmayınca yaramazlık peşinde olduğunu anlayıp geldiğimde çok geç kalmıştım..Bilgisayarım çoktan yıkanmıştı :)
Hemen ters çevirip bataryasını çıkardım ve fön makinesiyle kuruttum..Kurutma işleminden sonra ters şekilde birkaçgün durdu..
Eşim akşam geldiğinde bir bakayım açılacakmı dedi açıldı hemen kapandı ..Sonrasında tekrar açtı hemen masa üstündekileri yedekleyip kapattı..Tektrar ters şekilde kurumaya bıraktık..İki gün felan o şekilde bıraktık ..Ertesi gün açtığımızda hiç açılmadı çok üzüldüm herşeyim içerisinde gitti bilgisayarım diye ama bir iki gün daha durup tam kuruduktan sonra açıldı ve şuanda sorun yok çok şükür :)
 Sonrasında eşim internetten bakmış meğer ben tek değilim birçok kişinin başına böyle kazalar gelmiş..Benimki yine iyi çay , kahve , soda ,kola gibi birçok şey döken varmış..
Sizde böyle durumlarla karşılaşırsanız panik yapmayın hemen bataryayı çıkarıp benim gibi fön makinesiyle kurutun ve ters şekilde tamamen kuruması için bırakın..
Ama dikkat edin fön makinesiyle kuruturken benim gibi tuşları yakmayın :) Birkaç tuş deforme oldu ama sorun değil değişebilir onlar bilgisayarı kurtardıkya :)

Bu işlemlerin ardından hala bilgisayarınız açılmıyorsa üzerine bir bardak soğuk su için derim ben :) Yada en yakın tanıdık bir pc tamircisine götürün.. Dikkat edin içerisindeki özel bilgilerinz başkasının eline geçmesin!
Umarım böyle birşey kimsenin başına gelmez...

Sevgilerimle ...

12 yorum:

ben de bir keresinde klavyeye çay dökmüştüm. Neyse ki masaüstü bilgisayardı ve klavye masrafıyla kurtardım. Herkesin başına gelebilecek bu durum için verdiğiniz bilgiler çok yerinde olmuş.

Offf geçen aylar da benim de başıma gelmişti çay dökülünce laptopuma ahh bu paylaştığın bilgileri bileydim kurtarırdım laptopumu canım.Çok faydalı bir paylaşım olmuş emeğine sağlık.Bunu izninle .paylaşayım istiyorum bilmeyenlere faydası olsun Dilerim kimsenin başına gelmesin böyle üzücü olaylar sana da geçmiş olsun canımmm.

Mustafa Erdinc Keşke bizim masaüstü bilgisayarına dökseydi onu eşim kullanıyor çünki :D Bukadar sitres olmazdım :)

vişnap Teşekkür ederim ..Bende birkaç ay önce bilmiyordum bunları başıma gelince mecburen öğrendik :) Ben şanslıydım hiç açılmayabilirdi..
Sormana bile gerek yok canım istediğin gibi paylaşanilirsin :)

hehe mantıklı.. zaten ben de iş yerindeki klavyeye dökmüştüm.

üzülme geçiyo inan :)
ben laptop ,pc, tlfon
her bişiye su döktüm
hatta denize düşürdüm yetmedi üzerine çorba döküldü
zvallı telfonum en son soda dökülünce üzerine teklemeye başladı ama halen beni idare ediyo :)

cicileydi Seninki dahada kötüymüş :)

Benimkinin de canı kahve istemişti. Bir bardak yeni doldurulmuş nescafe :)

Ahu Uykusu açılmıştır o kahvenin üzerine :) Benimki hamarat temizledi kendini :)

geçmiş olsun neyseki kurtarmışsınız.blogunuzda her konudan bilgi var hoşuma gitti.
banada beklerim izleyicim olursanızda mutlu olurum :)
görüşmek dileğiyle http://ugurbocegimmutfagi.blogspot.com/

Geçen hafta cuma günü oğlum bilgisayarın tüm hafızasını yanlışlıkla sil.. tüm ümre resimlerin silindi..kitaplığım silindi..Anaokulunda bir öğrencimizin kur'ana geçme töreni videosu ve resimleri silindi.. canımın yangınını siz anlayın artık..
Siz ucuz atlatmışsınız..
Ya ben darulkitap.com'dan indirdiğim kitapları bir bilseniz onlarla yayın yapyordum.. mahkeme kararı ile kitap indirme yasaklandı.. şimdi ben tek tek evden kitaplarımı yazmaya çalışıyorum..
Çok zahmetli ama rahmeti çok..
Allah yar ve yardımcın olsun..

Emine Kaya off offf seninki dahada kötü olmuş..Eşim bizim önemli bilgilerimizi mutlaka masaüstü bilgisayarında depolar...O yüzden birkaçgünlük bilgiler hariç hepsi yedekteydi zaten..Ama senin duruma çok üzüldüm canım :( Geçmiş olsun !

Yorum Gönder