Antalyada Gezilecek Güzel Bir Yer Kent Ormanı




Antalya Burdur yolu üzerinde korkuteli-Denizli kavşağından sağa dönünce tahminimce yaklaşık 1km sonra karşınıza çıkar bu güzel orman..

Antalyanın en güzel yerlerinden bir tanesidir resimlerde gördüğünüz "Kent Ormanı"..İstanbulun pierre loti'side diyebiliriz burası için :) Tek farkı pierre loti Halice bakıyor , kent ormanıda neredeyse bütün Antalyayı ayaklar altına alıyor..Hava güzel olmadığı ve akşama yakın çekildiği için resimler net olmayabilir ama denizde ayaklarınızın altında kalıyor burada..

Antalyaya otobüs yada özel aracıyla gelen herkesi bu Atatürk büstü karşılar..Yanındada yapay bir şelale..

Yazları o sıcak gecelerde oraya serinlemek için çıkar birçok kişi..Ramazanda iftardan sonra çıktığımızada arabaları park edecek yer bulamadık okadarki kalabalıktı..Bir çoğuda iftar için oraya çıkmıştı..Bolca piknik alanları mevcut..

Manzarayı anlatmaya gerek yok zaten doyumsuz bir manzara sizi karşılıyor..Gece manzarasıda daha farklı bir güzellikte..
Kepez belediyesinin sınırları içerisinde olduğu için kepez belediyesini tebrik etmek lazım çok güzel çevre düzenlemesi yapmışlar..
Hayvanat bahçesiyle kent ormanının arasından sadece  şehirler arası yol geçiyor..O yüzden aynı gün iki yeri birden ziyaret edebilirsiniz..
Hayvanat bahçesine tranvayın son durağından kolaylıkla ulaşabilirsiniz..Kent ormanınada durak yanlarında bulunun taksi çağırma düğmesinden taksi çağırıp taksiyle çıkmanızı öneririm..Bu düğmeleri Antalyanın heryerinde görebilirsiniz..Düğmeye basınca en yakın duraktan hemen taksi gelir..
Eğer kalabalıksanız ve büyük doblo türü araç istiyorsanız aynı zamanda taksi çağırma düğmelerinin üzerinde durak telefonunu arayıp büyük araç istediğinizi söyleyebilirsiniz..Bu tür büyük araçlarda burda çokça kullanılıyor...
Hayvanat bahçesi kapısındaki görevlidende taksi numarası rica edebilirsiniz..

Eğer yürüyerek kent ormanına  çıkmak istiyorsanız hayvanat bahçesinin üsttarafından ana yolu karşıya geçip kent ormanına çıkmak için tünel yapılmış..
Ama bu yollar gayet dik..Çocuk arabası vs. çıkması çok zor..
 Kendi aracınız varsa bunların hiçbirine gerek yok tabiki o zaman istediğiniz şekilde davranabilirsiniz :)

Kent ormanında Yazları standlar kuruluyor hediyelik eşya üzerine..Kışları sadece küçük cafeler ,köy çadırında kahvaltılar,gözlemeler yeme imkanınız var..Tabii birde olmazsa olmaz semaverde çaylar :)

İçerisinde çok güzel bir mescit ve 15 gün önce gittiğimde yapımı devam eden güzel bir çeşme var..
Aynı zamanda birtanede gözlem kulesi yapılmış..Oraya çıkıp manzaraya daha yukardan bakabilirsiniz..

Kendimi bir anda şehir rehberi gibi hissettim bunları yazarken :) Ama Antalyaya geldiğinde gezmek isteyenlere faydalı bir yazı olacağını umuyorum..

Not : Resimde seyir yeri olarak işaretlediğim yer Burdur  yolundan Antalyaya gelişte sağ tarafta araç park yeri olarak yapılmış yer..Ama aynı zamanda Antalyayı oradanda kuşbakışı görebilirsiniz..







4 yorum:

Yıllardır Antalya'ya giderim bilmem hemen notlarımı aldım, çok faydalı bir paylaşım olmuş. Orada insanın kanı değişir ya. Resimler de nefis.

Ilhan Ucer faydalı olmasına çok sevindim.. Doyumsuz manzarasına bayılacaksınız eminim :) Manzaraya karşı semaverde çay içmeyi unutmayın :)

Vallahi ben de manzaraya bayıldım insanın ömrü uzar yüzüne renk gelir oralar da canım .Nefis güzel yerler Paylaşımınla sanki gelip gezmiş gibi oldum sağol Çok çok sevgilerimi yolluyorum

vişnapcım sende gelir görürüsün inşallah canım :)
Bende sana sevgilerimi gönderiyorum..

Yorum Gönder