Antalya Dev Aquarium



Herkese merhabalar..Misafirlerimi yolcu ettikten sonra güzel bir temizlik operasyonuna giriştim :) Haliyle kalabalıkta temizlik kolay olmuyor..Birde gün boyu dışarılarda gezmelerde olunca akşama yorgun argın ancak yemek faslıına girebiliyordum..Neyseki herkesi gönlü memnun olarak yolcu ettik..Zaten benim içinde önemli olan kısmı orasıydı..
Bir güler yüz bir tatlı dil yeter gönül almaya demiş büyüklerimiz..Bizde onun için çaba gösterdik en çok..
Evim kirlenmiş o , bu , şu hiç önemli değil ..

Bu güzel akvaryum görüntüleri ablamla yiğenimi Antalya dev akvaryuma götürdüğümde çekildi..Resimler çok net değil çünkü flaş kullanmak balıklara zarar verdiği ve ortamın loş olmasından dolayı ancak bukadar netlik olabildi..

Antalya aquarium geçtiğimiz yaz açıldı ve gerçekten çokta ilgi görüyor..Bildiğim kadarıyla Avrupanın birinci , dünyanın ikinci en uzun akvaryum tüneline sahip..Gerçekten görülmeye değer bir yer...Antalyaya gelen herkese görmesini tavsiye ederim..

İçerisinde klasik müzik eşliğinde dolaşıyorsunuz..Balıkları izlemek için mini tribün bile yapılmış..Oturulan alan loş olduğu için kendinizi akvaryumun güzelliğine sakinliğine kaptırıyorsunuz..
Güzel bir terapi alanı bana göre..

Kızım bıraksaydı tam bana göre bir yerdi :) Ama kafaya koydum birgün tek başıma oraya gidip birkaç saat zaman geçirmeyi düşünüyorum :)
Balık adamı suyun içerisinde dolaşıp balıkları kontrol ederken yakaladık..Herkes resim çekmek için kendisine bakmasını işaret ederken o sadece kızıma by by yaptı :D

Bu arada yarıya kadar uykuda olan kızım yarıda uyanıp bir anda kendisini balıkların içinde görünce geçici bir şok yaşayıp çok korktu :) Sonrasında alıştı ve çok hoşuna gitii tünelde aşağı yukarı 5 _10 tur yaptık onunla :)  Çıkmak istemesede artık dönmek zorundaydık..
Çıkışta akvaryum balıkları figürleriyle dolu bir oyuncakçıdan geçmek zorunda kalıyorsunuz :) Küçük bir dolap süsü 10 tl. Den başlıyordu gerisini siz düşünün artık :)
Akvaryum girişi normalde 55 tl.sanırım ama indirim kartla 25 tl.
İndirim kartı ödediğiniz paranın içerisinde size veriyorlar esprisini pek anlamadım doğrusu :)
Galiba turistlere yönelik bir uygulama çokta takılmadım..

Bu fiyatları bilgi amaçlı yazıyorum yoksa belirtmezdim :)

Suyun içerisindeki eski savaş uçağı ve parçalanmış savaş gemisi çok güzel bir görüntü ortaya çıkarmış..
Akvaryum iki kattan oluşuyor..Üst katında küçük bölmeli akvaryumlar ve küçük balıklar , alt katta ise büyük balıklar ve tünel var..
Üst kattaki tavanda dekor olarak taka kullanmışlar  çok hoşuma gitti :)
Baştada dediğim gibi flaş kullanınca balıklar zarar görüyormuş..Geçici yön kaybı körlük vs şeyler yaşıyorlarmış..Bu yüzden dikkat etmek şart..


Kısacası bir akvaryumda göreceğiniz herşey içerisinde mevcut..
Ben beğendim doğrusu eminim gezen herkeste aynı fikirdedir..Özellikle çocukların mutlaka görmesi gereken bir biryer..






























2 yorum:

Canım ne güzel gezmişsiniz.Öyle güzel akıcı yazıp anlatmışsın ki kendimi sizler gibi ben de gezmiş sandım.Çok güzel yermiş.Sevgi ile kal şekerciğimm..

vişnap güzel bir gündü gerçekten..Seninde yolun düşerse gezersin inşallah :) Sende sevgi ile kal canım..

Yorum Gönder