Yoğurtlu Brokoli ve Havuç Salatası


Yılın en soğuk günlerini geçirdiğimiz bu günlerden herkese merhaba..Antalya adına söylüyorumki dün bu yılın en soğuk gününü geçirdiAntalya..Bundan daha soğukta olmaz zaten :) Diğer bölgeleri haberlerden takip edioruz..Kar ,kış ,soğuk ..Neredeyse Türkiyenin heryeri kara teslim olmuş durumda..Tabii Bu durumdan en çok zevk alan çocuklar..Onları görünce çocukluğuma dönüyorum..Eldivenim olmadığı zaman annemin ellerimize çorap soktuğu günlere :) Fındık bahçemizden (dik olduğu için ) altımıza leğen yada poşet koyup önde büyük abim , arkasında küçük abim , en arkadada ben kayardık..Beni en arkaya düşersek bana birşey olmasın diye oturturlardı :) Sabah sabah bukadar nostalji yeter değilmi :)

Brokoli salatasını "yemek vakti " blogunda görmüştüm ve hemen yapmıştım :) Ama yayınlamak bugüne nasipmiş..
Malzemeler;
Yarım kilo brokoli.
3 Adet havuç.
1 su bardağı şehriye.(ben arpa kullandım )
Yarım kilo yoğurt
2 diş sarımsak
Bir tutam dereotu
Mayonez


Yapılışı ;

Havucu rendeleyip tavada bir kaşık yağ biraz tuzla birlikte soteliyoruz..Brokoliyide haşlıyoruz..Şehriyemizide makarna gibi haşlıyoruz..
Haşlayıp, sotelediğimiz sebzelerimizi soğumaya bırakıyoruz..

Diğer taraftan yoğurdu hazırlıyoruz..Bir kaseye yoğurdu koyup 2 diş sarımsak rendeliyoruz..İçerisine bir miktarda mayonez döküyoruz...

Soğuyan şehriyenin içerisine dereotu doğruyoruz ve yoğurdun üçte birini ekiyoruz..Brokoliyi çatal yardımıyla güzelce ezip kalan yoğurdun yarısınıda ona ekliyoruz..Sotelediğimiz havucun içerisinede kalan yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz..

Karışımlar hazır olunca kullanacağımız kalıbın içerisine folyo seriyoruz (kolayca çıkarabilmek için ) Ve sırasıyla önce havucu kalıbımıza döküyoruz , ortasına brokoli karışımını , ardındanda yoğurtlu şehriyeyide en üste ekleyim güzelce bastırıyoruz şekil alması için..

Ardından hemen servis tabağına ters çevirip kalıptan çıkarıyoruz..Üzerini istediğiniz malzemeyele süsleyip kek dilimler gibi dilimleyip servis yapabilirsiniz..































Not1 : Şehriyenin içerisine mısır ekleyebilirsiniz..

Not2 : Yoğurdu karışımlara yemekten hemen önce ekleyinki yemek vaktine kadar durup yoğurt suyunu salmasın.. O zamanda hem güzel gözükmez hemde kalıpta birbrini tutmaz..

Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun :)






2 yorum:

Çok sevdiğim salatalardan, kalıba konunca daha güzel olmuş :) Ellerinize sağlık

Damla Başer (Kurabiye Atölyesi) Teşekkür ederim :)

Yorum Gönder