Mini Fındık Harmanım :)



















Fındık toplama zamanının üzerinden yaklaşık bir buçuk ay geçti..Bu senede fındık toplayamadım ..
 Ramazana denk geldiği için eşimi bırakıp gitmedim ..Birkaç yıl daha fındık ramazan ayına rastlayacaktır bu yüzden bırkaçyıl daha ben fındık toplayamayacağım..

Fındık toplamamak fındığımın gelemeyceği anlamına gelmiyor tabii :) Ben tereyağımı , peynirimi , mısır unumu Trabzondan getirtiyorum..Abim şarküteri işi yaptığı için sağolsunlar kargoyla gönderiyorlar istediğimi ,  istediğim miktarda..

 Aynı zamanda Türkiyenin heryerine kargoyla gönderebiliyor sipariş üzerine !

 Babam sağolsun fındık toplama işi bitince bana bir koli gönderdi..Tereyağı , peynir , mısır unu , kara lahana , memlekette olan ne varsa koymuşlar kolinin içerisine :) Tabii fındıkta !

 Fındık yeni toplandığı için henüz kurumadan göndermiş..Bende bu şekilde bir örtünün üzerine serip balkonumda kuruttum.. Bu şekilde fındık harmanına hasretimi giderdim :))

Şimdi eşimle Afiyetle yiyoruz :))

5 yorum:

Bir özledim bir özledim oraların havasını ,suyunu .Yazını okuyunca daha da bir özlemlerim depreşti.Kısmetse kurban bayramında oralarda olma ihtimalim var. Gelmiş olan tap taze doğal ürünlerini afiyetle yiyin.Sevgiler..

vişnap Bende çok özledim..Nasipse bende kurban bayramında orada olacağım :)

aa memlekeket havası :)) az mı fındık topladım, ışkın, ocak, tombul-sivri-yağlı-civcan fındık :))) literatüre hakimim yani :) giresunluyum bende, memnun oldum :))

anne kaleminden Fındık cinslerinin isimleri bizde ayrı sizde ayrı söylenir bilirsin :) Bende memnun oldum :)

evet resimler kaybolmuş ben de şu an bu konu üzerinde araştırma yapıyorum

Yorum Gönder