Gece Biberonu Azaltma Operasyonu 1.Gün :)



 Kızım şuanda 20. ayını doldurmak üzere..On aylıkken anne sütünü bıraktığı için gece biberona alıştırmak zorunda kaldım..Devam sütüyle başlayıp bir yaşından sonra inek sütüne geçiş yaptık..İçerisine tok tutma amaçlı bebe bisküvisi kullanıyordum..
Bir biberona 5_6 adet bebe bisküvisi karıştırıyordum. .Süratli kilo almaya başlayınca bisküvilerini 2_3 adete indirdim..Yavaş yavaş onuda kesmeyi düşünüyorum..artık 2 yaşına yaklaştı sade süt içmesi yeterli olacaktır..Sütü şekersiz içiyor bu arada bunuda belirteyim..

Normalde kızım 8:30 9:00  gibi gece uykusuna yatıyor..bazan akşam yemeğini erken yiyor ve bu yüzden gece içtiği biberon sayısı üç'e çıkıyor..
Bizde bu gidişe dur demek için gece biberon sayısını teke indirmeye karar verdik..Bu durumda her uyanışında biberon içmek istiyor ve bu bizim için çok yorucu oluyor ..Gece kalk süt ısıt fln..Zaten gündüz normal yemeğini yediği içinde fazlasına ihtiyacı olmadığını düşündük..
Gece ilk denememizi yaptık..Sağolsun eşim ilgilendi gece boyunca..İlk uyandı biberon istedi eşim sallayarak uyuttu..Sonrasında birkaçkez daha uyandı herseferinde uyu kızım uyu bitanem gibi telkinlerle tekrar uyuttu..
Gece 2_3 gibi biberonunu içirdi..Sabah 6 gibi beberon içmeye alıştığı için tekrar uyandı ..Eşim tekrar sakinleştirip uyumasını sağladı ve 8 de bizimle beraber uyandı..
Kısacası geceyi biraz mızmızlık yaparak geçirdi ama yinede beklediğimiz tepkiyi vermedi..Normalde gece ağlaması çok kötü oluyor sonrasında kusuyor ve bu çok kötü oluyor..
 Eşim illada biboronu azaltalım dedi  aslında.bende uzun gece uykusu olduğu için annesel duygularla açlıktan öleceğin düşündüm :) o yüzden olurmu acaba diye ilk başta tereddüt ettim..Eşim sen hiç karışma ben uğraşırım diyince sevindim çünki ben kıyamayıp tekrar biberon yapabilirdim :)
İlk gecemizi kazasız belasız atlattık :) Bakalım bu gece nasıl tepkiler verecek..En geç bir hafta içerisinde alışacağını düşünüyorum bu duruma..Tabii biz istikrarlı olabilirsek :)
Sabah kalkınca karnı aç olacağından kahvaltı yapar diye düşündüm ve hemen yumurtasını haşladım ama cıx yine yemedi :( Kahvaltılık hiçbirşey yemiyor malesef..Aşı için arayan ebesine sordum bu durumu..Oda bir lokma bile olsa yedir tadını unutmasın hiçbirşeyin dedi..Ama kızım sevmediği birşeyi asla yutmazki ..

Açıkçası çokta zorlamıyorum..Nasılsa zamanı geldiğinde yiyecektir..Bende yumurtayı yoğurt çorbasında yada yumurtalı herhangi birşey yaparak yedirmeye çalışıyorum..Yemese bile iki günde bir yumurta haşlayıp tadını unutmasın diye bir lokmada olsun yediriyorum..
Çok yemek seçtiği için yediği yemekleri et yada tavuk suyu karıştırarak telafi etmeye çalışıyorum..
Sevdiği çorbalara normalde yemediği sebzeleri karıştırıp yemesini sağlıyorum..
Bir anne için en zor şey çocuğun iştahsız olması çok yemek seçip seçtiklerini bile bazan yememesi..Bu durumda ne yapacağımı ne pişireceğimi şaşırıyorum..Birçok anne benim durumumda eminim..
Birçok anneyle konuşup ne yaptıklarını nasıl davrandıklarını konuşuyoruz..Am şu kesinki her çocuğun karakteri ayrı..Hatt iki kardeşin bile karakteri farklı olduğu için asla kıyaslama yapmamak gerekiyor..
Okul dönemine kadar bu durumları yaşayacağız sanırım..Onada fazla birşey kalmadı :))
Bütün çocuklara sevgilerimle...

0 yorum:

Yorum Gönder