Antalya Kurşunlu Şelalesi



Antalyanın sıcağını saymazsak çok güzel bir şehir..Bir yanı sıcak sahil , diğer tarafı şelaleler ormanlık alanlar..Şelale yönünden çok zengin bir şehir..Bukadar sıcak ve uzun süre yağmur yağmamasına rağmen..Ama kışları yağan yağmur suları şelalelere can suyu oluyor..Sıcaklığı kadar kışları yağan yağmurlarıda kötüdür..Aniden ve çok şiddetli yağmurlar yağar..Ben karadenizden yağmurlara alışığım ama bir anda bukadar yağmur oralarda yağsa hergün sel olur..

Şelaleler öyle şehirlere uzak biryerde değil düden şelalesi hemen şehrin göbeğinde sayılır..İstediğiniz an dolmuşla bile gidebilirsiniz..

Bayramı eşimle yanlız geçirdik..Büyüklerin yanına gidemeyince bari çıkalım gezelim dedik..Kurşunlu şelalesine daha önce iş çıkışı yemek yedikten sonra gitmiştik ama kapanmıştı göremeyip dönmüştük :) Orasıda şehre çok yakın ..Havalimanına bildiğim kadarıyla 5km. Neyse bu sefer erken gittik havada 40 dereceyi gösteriyordu o gün..Güneşin altında yandık ama şelale ormanın içerisinde doğa harikası bir yerde olduğu için güneş ağaçlardan bize pek ulaşmadı..Allah okadar güzelllik vermişki oraya insan doyamıyor güzelliğine..tamamen doğal alan olması benim için ayrı bir mutluluktu..Tahtadan küçük köprüler yapılmış akar suların üzerine..Anlayacağınız gezerken büyük bir huzur , oksijen çekiyorsunuz içinize..Düden şelalesi kadar yuğun bir su akışı olmasada doğallık olarak daha iç acıcı..

Kısacası Antalyaya yolunuz düşerse uğramadan geçmeyin derim..Görülmesi gereken bir yer..

Çocuk arabasıyla dolaşmak imkansız olduğu için 14 kiloyu geçen kızımı babası hep kucağında taşıdı..Tabii küçük küçük molalar vermek durumunda kaldık..

Gölde çeşit çeşit balıklar gördük giderseniz dikkatli bakınca gözüküyorlar..Aşağıda resimlerin birinde göreceğiniz gibi...

Gölün suyu parça parşa kanallarla başka göle akıyor bu kanalların birisinin yanına inip ayaklarımı o sıcakta suya soktum...Çok keyifliydi :)

Şelale girişinde piknik yapabilirsiniz oturmak için masalar var..Hatta pikniğe gelenler vardı o gün..Piknik yapmak istemezseniz cafeler var çay , kahve yada yemek yiyebilirsiniz..

Fotoğraf makinamı unuttum yada çekim kalitesi düşük diye düşünmeyin çünki şelale içerisinde foftoğrafçılar var onlar profesyonel resimler çekiyor..Çıkışta sütüdyoları var çekilen resimleri oradan alabilirsiniz..Hatta çeşitli şekilde çerçeveletebilirsiniz...


Çeşitli hediyelik eşya satandlarıda var içeride..

Giriş kişi başı 3TL. öğrenci 2.5'tu sanırım..

Otoparkı ücretsiz..

İşte benim objektifimden kareler...


Dinlenirken Baba kız aşkı ♥ ♥



















Güneşin altında barbie bebek gibi parlayan kızım :=)



















Ve doğayı inceler...






















Yavru Deveyi izlerken'ki mutluluğu tarifsiz ♥


















Çıkışta otoparkta karıncaları keşif :)



















Canlarım ♥♥





















































Taşın içinde büyüyen çınar ağacı...



































































































































































































































Suya dikkatli bakarsanız balıkları göreceksiniz..






























































































































































Değirmen..
























































































Şekil (A) daki gibi şelalenin altında resimler çekilebilirsiniz..Bunun için kuyruğa girmeniz gerekebilir :)



2 yorum:

2007 yılında gezmiştim hala aklımda çok güzel şelale inşallah tekrarı nasip olur :)

Yorum Gönder