Bugün Aldığım Üzücü Telefon


Öncelikle şehitlerimize Allahtan rahmet Kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum..Milletimizin başı sağolsun !

Vatan sağolsun !

İki gündür bu üzüntü içerisindeyken arkadaşımdan gelen telefonla başka bir üzüntüye kapıldım.. Üç yıl önce Antalyaya geldiğimde tanıştığım , kendime çok benzettiğim , tam kafama uygun bir arkadaşım..Herkesle ileri derecede samimiyet kurmadığımdan böyle arkadaşım toplasam üç tane değildir..İşte bu arkadaş onlardan birisi..

Arkadaşım İstanbulda doğup büyümüş oda benim gibi buraya gelin gelmiş...Düğüne az bir zaman kala eşinin ailesiyle beraber oturacağını öğrenmiş ama okadar büyüklerine saygılıki itiraz bile etmemiş..Evlenmeden önce okadar özgür yaşadığı halde evlendikten sonra eşinden ziyade kayınpederinin kurallarına ayak uydurmak zorunda kalmış..Eşi babasının yanında okadar pasif büyümüşki ne eşini nede kendini onlara karşı savunamaz halde..Öyleki her girdiği işe müdahale edilip bir şekilde işinden ayrılmasını sağlıyorlarmış..Arkadaşım İstanbula ailesinin yanına gideceği zaman kayınpeder izin vermeden gidemiyor..En son bir yıl göndermedi kızcağızı resmen süründürdü en sonunda münasiptir diyip lütfetti..
Bunları yazmam sadece asıl konuyu anlatabilmem adına ...

Asıl beni üzen arkadaşımın eşi yaklaşık iki haftadır işsiz ..Kendilerince birkaç hedefleri felan varmış aralarında anlaşmışlar ama eşi kız kardeşinin evindeki aile meclisinde caydırılıp eşiyle hiç bu konuyu konuşmadan akşam eve geldiğinde memleketleri olan Bayburt'a taşınıp yine Muhterem babasıyla iş kuracaklarını söylemiş..Kızcağıza gelirsen gel gelmezsen sen bilirsin diyip kestirip atmış..Arkadaşımda oraya gidersem şuandaki esaretimin çok daha fazlasını yaşayacağım ve kesinlikle mutlu olamam diye gitmeyeceğim diyor..Ne olacaksa olsun inceldiği yerden kopsun diyor..

Şimdi beni burada üzen nokta şu..
Eşiyle birebir hiçbir sorun yaşamayan arkadaşım sırf babasının gölgesinden ayrılamadığı daha doğrusu babası buna izin vermediği için eşiyle kopma noktasına gelmiş..Baba Bayburt'ta yaşamak istediği için oğlunuda sürüklüyor ..Oğlunun yuvasını dağıtmak pahasına ! Düşünsenize Antalyadan kalkıp Bayburt'a gidip dükkan açmak hemde duvar kağıdı işi....Herkes tam tersini yaparken..Ben bayburtu iyi bildiğim için bukadar net konuşuyorum..Çok küçük bir il ve iş imkanı çok kısıtlı bir yer..

Benim yaşım henüz genç ama benimde kızım var belki rabbim erkek evlatta nasip edecek bana bilemiyorum..Erkek yada kız evladım olsun evlendiklerinde nerede mutlu olacaklarsa ,nasıl huzurlu olacaklarsa bende ona göre yaşar onlara ayak uydururum..Çocuğunu yuva sahibi yapan her büyüğün görevide bu olmalı..Kendim mutsuz olmak pahasına !

Büyüklerin en büyük görevi çocuklarını özgüvenle yetiştirmek..Eğer çocuğun özgüveni olmazsa ömrü boyunca hem iş hayatında hemde aile yaşantısında büyük sorunlar yaşıyor...Bu örnekte çok açık görülüyor zaten..

Arkadaşım beni aradı çok üzgün ..Kendi ailesi bile senin yanın kocanın yanıdır diyip kestirip atmış..Bir buçuk saat kadar konuştuk yangına körükle gitmeden sadece nasıl ve nerde mutlu olacaksan o şekilde yaşa dedim..Çok şeyler diyesim geldi..Hatta eşinin ve kayınpederinin boğazına yapışasım geldi ama sonuçta bir ailenin parçalanması söz konusu..Kızımdan 4 ay büyük erkek evlatları var nasıl kıyarım onlara..Gerçek arkadaşın görevide bu değilmidir zaten..
Arkadaşım aslında çok güçlü bir karakter..kendini her koşulda savunur fakat büyüklerine okadar saygılıki bu nedenden dolayı bu zamana kadar eşinin ailesine hiç karşı çıkmamış..O terbiyesi nedeniyle çok iyi arkadaşlarım arasında..

Çok üzüldüm işin bu raddeye gelmesine..Umarım en kısa sürede bu konuyu kendi aralarında çözerler...Rabbim hiç kimseye aile huzursuzluğu yaşatmasın !

Herzaman böyle konularda yazıyorum..Sevgili büyüklerim..Allah aşkına gençleri özgür bırakın..Bırakın ki onlarda kendi ailesini kurabilsin..Bırakın ki özgüvenleri sağlam olsun..Bırakın ki öldüğünüzde arkanızdan dua okusunlar beddua değil ! Bırakın ki Mutlu olsunlar !

Son sözüm bu !

0 yorum:

Yorum Gönder