Eurovision 2012 İzlenimlerim


Bildiğiniz gibi dün gece yapılan eurovision şarkı yarışmasında birincilik İsveç'e gitti..Baştan sona izledim bu sene yarışmayı..Can bonomonun performansını baştan sona ilk defa akşam izledim..Nedenini bilmiyorum :)) Ama performansıda görselliğide güzeldi..İsveçi izlerken o kadından çok korkmuştum cadıyı andırıyordu saçları felan :)) Birinci olabileceği aklımın ucundan bile geçmemişti..

Rus nenelere bayldım çok tatlılardı :)
Sırbistan'ın şarkısı slow du çok beğenmiştim dinlerken ilk 3' e girer demiştim öylede oldu..
Romanyanın performansıda güzeldi ilklerde olur diye düşünmüştüm ama olmadı..
Yunanistan keza öyle idi..
İlk sırada yarışan İngiltere son zamanlarda pek alışık olmadığımız yaşta bir beyle yarışıyordu şansı olmadığı ilk dakikada belliydi..
Moldovanın dansçı kızların kostünleri ilginç geldi..

Aklımda kalanlar bunlar..

Ama asıl yazmak istediğim bunlar değil..Heryıl olduğu gibi bu senede oylamada Milliyetçiliği çokça gördük..Herkes yanlısına en yüksek puanı verdi..TRT Spikerleri puanları hemen hemen kime gideceğini bildiler yani hersene aynı tarz oylama yaşandığı için adamlar tecrübe kazanmışlar artık..

Peki bu yarışma bukadar adaletsizce yapılıuyorsa bizim insanımız Can bonomoyu bukadar neden eleştirdiler.. Belirli ülkeler Türkiyeye olan düşmanlığını oylamaya yüzde yüz yansıtırken..Hatta aynı ülkelere bizim ülkemizden oylar çıkarken bukadar eleştiri çok çok haksızlık bence..

İzlenimlerim bukadar değil ama yazacaklarım bukadar..

Ayrıca bu yarışama hepimiz Ermeniyiz diye bağıran sözde TÜRK vatandaşlara kapak olsun !

0 yorum:

Yorum Gönder