Saf Zeytinyağı Neden Kokar ?


Bu aralar zeytin yağlı yemeklerimde saf zeytin yağı kullanıyorum..Çokta beğenerek yiyoruz..
Bana göre yemeğe çok lezzet katıyor..Tabi eşime görede :) Açıkçası önceden Babam hazır marketlerden alırdı salatalar için fln..Çünkü okadar koku olurduki yemeğe konulunca kimse yemezdi..Evlendikten sonra eşimin Hatayda bir arkadaşı kendisi yağ yapıyormuş ve deneme amaçlı 5 litre aldık geçen yıl..Okadar çok beğendikki..Hem salatalarımızda hemde kahvaltılarımızda ondan başka yağ kullanmamaya başladık..Bu sene artık 20 lt. aldık..Bodruma gittiğimizde ordan öğrenmiştim zeytin yağının neden koktuğunu..Meğersem üzerinden yıl geçince yağ kokarmış..O yüzden marketten aldığımız yağ kokuyormuş..Mantıklı düşününce hak verdim ..Mesela kabak dikim zamanı gelince önceki yıl yetişen kabaklar artık yenmez..Market etiketinde taze göstersede o bence dolum tarihini gösteriyor üretim değil..Ama güvendiğiniz özel satıcılardan taze bulabilirsiniz..Faydalarını anlatmam gerek yok sanırım herkes biliyordur...

6 yorum:

Hatay deyince içim bir hoş oldu :))
Bizim buralarda baya karlı bir iştir zeytinyağı komşumuzdan biliyorum, yazı için de teşekkürler :)

Hid Adam ..Rica ederim..Karlı olsun ..yeterki çiftçiler hak ettikleri karı elde etsinler..Çünkü asıl parayı aracılar kazanıyor yazık değilmi ?

Sonuna kadar haklısınız Ayşegül hanım ne diyelim hayat işte adaletsiz...

ah nefret ediyorum o zeytinyagi kokusundan. Cocukken annem bize kasik kasik içirip bogazimiza surerdi oksuruk tutunca. tiksindim resmen. Kokusuz taze bulsam alip kullanicam ama malesef :(

Fransali Gelin..Okadar iyi anlıyorumki seni.Aynen bende tiksinmiştim kokusu yüzünden..Ama tazesi nefiiss..Yakın olsaydın gönderirdim sana :)

Galiba kimse zeytin yağından anlamıyor.Şimdi diyelimki portakalı sıktınız suyunda portakal kokusu alamıyorsanız bu nasıl portakal suyu demezmisiniz.Veya vişneyi sıktnız suyunda vişne kokusunu almalısınız.Eee hem ben z.yağı yiyecem diyorsunuz hemde kokusunu sevmiyorsunuz.İşte o zaman üç kağıtçılara fırsat veriyorsunuz.Kokusunu sevmiyorsanız yemeyin.Zeytin kokmayan z.yağı olmaz.Kanmayın.Tenekeyi açtığınızda buram buram kokmalıdır.

Yorum Gönder