Carrefoursa İşçi Alımı 2009












Türkiye gıda tüketiminde Avrupa'yı solladı... Gıda perakendeciliğinde Türkiye’nin Avrupa ülkeleri içinde krizde en iyi rakamları elde eden ülke olduğunu belirten Carrefoursa Genel Müdürü Vicaire, iki yıl içinde mağaza sayılarını ikiye katlayacaklarını açıkladı.

1500 YENİ İSTİHDAM ALINACAK, 60 MAĞAZA AÇILACAK

Vicaire, “Gıda açısından Türkiye tüm Avrupa ülkeleri içinde en iyi rakamları elde eden ülke. İlk yarıda gıda sektöründe yüzde 8-10 arasında bir büyüme yaşandı” şeklinde konuştu. Genel Müdür Vicaire, Carrefoursa’nın Türkiye’deki faaliyetlerine ilişkin Parksa Hilton’da düzenlediği basın toplantısında, Carrefoursa’nın 7 bin 500 çalışanı ile Türkiye’nin 42 ilinde ve Anadolu’nun 16 ilçesinde 175 mağaza ile faaliyet gösterdiğini söyledi.

“Türkiye’de en çok mağazayı bu yılın ilk yarısında açtık” diyen Carrefoursa Genel Müdürü Guillaume Vicaire, bu yılın ilk yarısında 28 mağaza açtıklarını, 2009 sonunda ise 1500 yeni istihdamla 60 mağazaya ulaşacaklarını açıkladı.


TÜRKİYE'DE İÇ TÜKETİM ÇOK CANLI

“Türkiye’de iç tüketimin, iç talebin arttığı noktada ekonomik krizin ortadan kalkacağını, iç talebin artmasının ekonomik krizin kalkmasında en önemli etken olacağını düşünüyorum. Krizden etkilenen diğer ülkelerin aksine, Türkiye’de iç talep ve iç tüketim o kadar canlı ki, bu, krizden çıkmak için ciddi bir şekilde bir etken oluyor.” Vicaire bir soru üzerine Türkiye’de sadece organik değil satın alma yoluyla da büyüyecekleri söyledi.



İKİNCİ ALTI AYDA SATIŞLAR % 10 ARTAR



Perakendede gıda dışı sektörlerde gerileme olduğunu belirten Vicaire, “Tüketici birinci derecede ihtiyacı olan tüketimlerini öteledi ve gıdayı öne aldı” dedi. İlk yarıda gıdada yüzde 8-10 büyüme olduğunu belirten Vicaire, ikinci yarıyılda büyümenin daha fazla olacağını kaydetti.

0 yorum:

Yorum Gönder