Yılbaşı Eğlencenizden Vazgeçmeyin



Yılbaşına sayılı günler kaldı. Bir aydan daha az. O yüzden yavaş yavaş yılbaşında neler yapacağınızı düşünmeye başlamalısınız. Yılbaşını evinizde eşiniz ve çocuklarınızla mı geçireceksiniz, arkadaşlarınızla yılbaşı partisine mi gideceksiniz yoksa hazır kış gelmişken tatile mi çıkacaksınız? Şimdiden yapacağınız plan yılbaşını rahatça geçirmenizi sağlayacaktır.
Hediye çekilişi yapmak yılbaşınızı eğlenceli hale getirebilir. Evinize gelecek misafirlerin her biri belirlenen hediyeleri alıp evinize gelir. Hediyeler numaralandırılır ve sizin çektiğiniz numara hangi hediye ise onu alırsınız.
Evde arkadaşlarınızla veya ailenizle tombala oynayabilirsiniz. Belki klasik bir oyun olarak gelebilir, fakat tombala oynamak sizi eğlendirecektir. İlla tombala oynamanıza da gerek yok. Seçeceğiniz oyun tabu da olabilir. Toplu bir şekilde oynayarak oyunlar ortamın neşelenmesini sağlayabilirsiniz.
Evinizde karaoke seti varsa karaoke yapabilirsiniz. Mikrofonu elinize alır çılgınlar gibi birbirinden farklı şarkıcıların şarkılarını söyler eğlenirsiniz. Ya da bulunduğunuz yerdeki karaoke kulüplerine gidip orada onlarca insanın içinde de şarkı söyleyebilirsiniz. Kalabalıkta karaoke daha eğlenceli olabilir.
Film izlemeyi seven arkadaşlarınızla toplanıp film izleme gecesi yapabilirsiniz. Farklı türlerde film seçeneğiniz olmasını tavsiye ederim. Aynı konudaki filmleri izlemek canınızı sıkabilir. O yüzden önceden DVD seçimini yapın.
Yılbaşını tabi ki evinizde geçirmek zorunda değilsiniz. Gezmeyi seven birisi iseniz yurtiçi veya yurtdışı tatil planı yapabilirsiniz. Tatil kısa olduğu için yurtiçinde gidebileceğiniz kış turizmine müsait yerleri seçmenizde fayda var. Peki yılbaşında nerelere gidebilirsiniz? İlk akla gelen kış turizm şehirleri Bursa ve Kayseri’dir. Erciyes Dağı veya Uludağ’a giderek kayak yapabilir, bembeyaz karın tadını çıkartabilir, otelinizde şöminenin başında karın yağışını da izleyebilirsiniz.
Kış tatili için plan yapmak bütçenizi sıkıntıya sokabilir. Fakat telaşlanmayın. Bankaların yılbaşına özel masrafsız kredileri ile kış tatilinizden vazgeçmek zorunda kalmazsınız. Uygun faiz oranlarını ve masrafsız krediniz ile bütçenize zarar vermeden tatilinizin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder