Barbie Doğum Günü Pastası






Çocuklarımıza doğum günü yaparken en çok dikkat ettiğimiz konu şüphesiz ki pastasıdır.Bende bundan yola çıkarak kızımın bu doğum gününde ona nasıl bir pasta yapsam diye düşündüm ve barbie pasta yapmaya,daha doğrusu yaptırmaya karar verdim.

İlk başta fikir olarak dışarda yaptırmaktı niyetim fakat kendiminde yapabileceği birşeye o kadar para vermek hiçte mantıklı gelmedi bana.

Piyasayı bilenler bu tür özel yapım pastaların nekadara yapıldığını az çok biliyordur :)

Şunuda belirteyim ..Kızımın doğum günü hakkında konularımı paylaşırken sık sık ekonomik olmaktan bahsediyorum ama aslında para delisi birisi değilim :)Tek amacım dışarıda yaptırma gücü olmayanlara aslında kendi imkanlarıyla en az 100 tl.lik pastayı 20 tl.ye maledebileceklerini göstermek.Tabii birazda el becerisi kazanmak :)

Başlamadan son olarak belirteyim.Eltim dediğim eşimin kuzeninin eşiyle birlikte yaptık bu pastayı.Kendisi bir arkadaşıyla evden her türlü pasta ,börek ,kurabiye ve daha bir sürü şeyler yapıyorlar..Facebook sayfalarına BURADAN göz atarak beğenip paylaşımlarını takip edebilirsiniz .

Neyse bukadar açıklamadan sonra hemen yapım aşamasına geçiyorum .

Aslında bu işi profesyonel olarak yapanların bu pasta yapımı için özel kalıpları var.Ama biz profesyonel yapmadığımız ve her daim kullanabileceğimiz bir kalıp olmadığı için en pratik şekliyle yapacağız.

Malzemelerimiz ;

3 paket hazır pasta tabanı (Ben bim den aldım )

2 paket pasta kreması (Kakaolu yada vanilyalı )

2 renk şeker hamuru (ben şeker & sugar markasının 200 gr. lık olanlarından kullandım )

1 litre Süt.

Bir miktar pudra şekeri (şeker hamurunu açmak için.

Yapılışı;
Öncelikle 2 paket pasta kremasını Üzerinde yazan süt miktarıyla çırpıp hazır ediyoruz.

Sonra keklerimizin hepsinin ortasını küçük çay bardağıyla kesip çıkarıyoruz (barbie bebeği yerleştirmek için )

Keklerimizi normal yaş pasta yapar gibi dizmeye başlıyoruz.Keki ıslatıp kremayı sürüyoruz ve bu şekilde en üst kekide kapatıp yine sütle ıslatıyoruz.(keklerin aralarına cikolata parçacıkları ekleyebilirsiniz )

Resimdeki gibi kekleri dizdikten sonra üst tarafını bıçak yardımıyla beli ince etekleri geniş dursun diye traşlıyoruz.Bunu yaparken dikkatli yapıyoruz çünkü alt tabana hiç traşlanmayacak sadece üst taraflar bombeli şekilde traşlanacak.Güzel yapamadım diyede üzülmeyin çünkü şeker hamuru öyle bir malzemeki kusurları çok güzel kapatabiliyor.

Traşlama işleminden sonra barbie bebeğimizi pastanın ortasına yerleştiriyoruz.Sabit durması için çay bardağıyla kesip çıkardığımız keklerden 3 tanesini pastanın ortasına düzgün şekilde yerleştirip bebeğin ayakarını o keklere sapkıyoruz.Bebeğinizin ayakları uzun gelirse ölçüp fazla miktarını bıçakla kesin.Biz öyle yaptık :)

Şeker hamuru için önce tezgaha hafif pudra şekeri döküyoruz ama normal hamur açmak gibi bol değil.Bunu şeker hanuru yapışmasın diye yapıyoruz.

İki renkli şeker hamurundan önce birini eteğin arkası için yarım cm.kalınlığında merdane yardımıyla açıyoruz.yapışıp yırtılmamasına özen gösterin.Sonra ön eteğin hamurunu açın ve pastaya yapıştırıp eliniz yardımıyla hafif bastırarak kabarcıklarını elinizle ütüleme yapın Ve kenarda kalan kısımları kesip çıkarın.

sonra artan şeker hamurundan bebeğe kıyafet yapın.Burası tamamen hayal gücünüze kalmış.Biz kalp şeklinde kurabiye kalıbıyla yaptık.

Şeker hamurlarının birleştirme noktalarına minik şeker hamuru kalıplarıyla papatyalar yapıp hafif su yardımıyla yapıştırdık.Aynı işlemi bel etrafınada uyguladık ki bebeğin kıyafetinin birleşme noktaları kapansın.

Etek diplerine gördüğünüz şekilde örgü yaptık.Siz daha değişik tasarlayabilirsiniz.

Beline yine hamurdan fiyonk yaptık resmini çekmeyi unuttum ama bunun için internetten videolara göz atabilirsiniz,yada hiç yapmayın farklı bir işlem uygulayın.Dediğim gibi tamamen sizin hayal gücünüze bağlı.

Biz bu pastayı yaklaşık 1 saatte hazırladık.Kısaca sizde kısa sürede,az maliyetle ,güzel bir pasta yapabilirsiniz.

Not :Barbie bebeği kendim süsledim.Normalde ucuz basit bir bebek di kendisi .Silikon yardımıyla evdeki boncuklardan üzerine yapıştırdım ve çokta güzel oldu.

Diğer doğum günü hazırlıklarım için blog'umu takip edebilirsiniz.

Ayrıca BURADAN kızımın 4.yaşgününe göz atabilirsiniz.

BURADAN 'da 3. Yaş günü pastasına göz atabilirsiniz..













0 yorum:

Yorum Gönder