Amerika’da Eğitimin Avantajları


Kısa ya da uzun dönemli eğitim amacıyla her yıl binlerce öğrenci yurtdışına gitmektedir. İngiltere ve Amerika özellikle öğrencilerin en çok tercih ettiği ülkelerin başında gelmektedir. Bu iki ülke gerek yurtdışı dil okulları , gerekse üniversite eğitimi için Türk öğrencilerine çeşitli alternatifler sunmaktadırlar. Kısa dönemli İngilizce dil eğitimi için İngiltere tercih edilirken, uzun süreli dil kurslarında Amerika daha gözde bir ülke olarak öne çıkmaktadır. Yeni Bir Hayat yurtdışı eğitim danışmanlığı tarafından verilen bilgiye göre Amerika’daki dil kurslarının ortalama maliyeti İngiltere’deki benzer programlara göre yaklaşık %40 daha düşüktür. Ayrıca Amerika’da genel giderler ve konaklama ücretleri de daha ekonomik olduğu için toplam maliyetler de daha düşük olmaktadır. Ancak Amerika uçak biletlerinin İngiltere’ye göre daha yüksek bedelli olmasından dolayı maliyetler açısından Amerika 6 ay ve üzeri bir eğitim için cazip olmaktadır. Amerika’da dil eğitiminin maliyetler dışında bir diğer farkı da pratik ağırlıklı olmasıdır. Dil okulları özellikle öğrencilerin kısa zaman da İngilizce konuşmalarına önem vermektedirler. Dil eğitimi programında ana amaç grammer öğretmekten ziyade İngilizce’yi konuşarak öğrenmektir.
Yurtdışında üniversite eğitimi açısından da Amerika diğer tüm ülkelere göre daha fazla öğrenci tarafından seçilmektedir. Kolej ve üniversitelerin sayısının fazlalığı, eğitim kaliteleri, farklı fiyat alternatiflerinin olmasından dolayı Amerika öğrencilerin gözde ülkesidir. Ayrıca Amerika’da ki yüksek öğrenim kurumlarına giriş şartları da çok daha esnektir. Özellikle lise sonrası eğitim için Community College diye adlandırılan kolejler daha fazla tercih edilmektedir. Bunda ise bu kurumların giriş koşullarının rahatlığı ve ücretlerinin üniversitelere göre düşük olması ana etkendir. Yurtdışı eğitim maliyetleri içinde en yüksek kalemi okulların ücreti tutmaktadır. Özellikle 4 yıllık üniversitelerin yıllık ücretleri $20,000 ve üzerine ulaşabilmektedir. Oysa Community College’de bir yıllık eğitim bedeli $10,000’ın daha altında olmaktadır. Bu sebeple birçok öğrenci Amerika’da ki 4 yıllık üniversite eğitiminin ilk 3 yılını bir Community College’de yapmakta, son yıl ise belirli bir not ortalamasını yakalayarak üniversiteye yatay geçiş yaparak mezun olmaktadır. Böylece 4 yıllık eğitiminin maliyetlerini ciddi oranda azaltmakta, aynı zaman da üniversite diploması da almaktadır.
Gerek dil eğitimi, gerekse üniversite eğitimi süresince öğrenciler Amerika’da part time çalışma hakkına sahip olmaktadır. Kampus içinde ya da kampus dışında çalışarak harcamalarınızın belirli bir kısmını karşılama böylece eğitim maliyetlerinizi düşürmek mümkündür. Eğer sizde Amerika’da dil eğitimi yada üniversite eğitimi düşünüyorsanız bu alanda danışmanlık hizmeti veren Yeni Bir Hayat ile www.yenibirhayat.com.tr adresi üzerinden irtibata geçebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder