Böceklerden temizlenmiş ortamlar



Kimi zaman yiyeceklerimizi, kimi zaman kıyafetlerimizi, hatta ve hatta kitaplarımızı yiyen, bazen de elektronik cihazlarımızı bozabilen canlılardır böcekler. Gözle görülür herhangi bir sorunla karşılaşmadığımız taktirde onları dikkate pek almayız. Ancak ne zaman kendileriyle karşı karşıya gelsek, kırmızı alarm durumuna geçiyoruz, değil mi?
Peki, karşılaşmadığımız zaman güvendeyiz demek mi oluyor? Tabi ki hayır. Karşılaşmıyor olsak bile onlar evimizde, işyerimizde, okullarda, hastanelerde, yollarda, bazen de tahmin edemeyeceğimiz yerlerde yaşıyorlar. Taşıdıkları en büyük tehlike, salgın hastalık virüsleridir. Teknolojinin ve tıbbın bu kadar gelişmediği geçmiş dönemlerde birçok salgın hastalık haşereler vasıtasıyla yayılmıştır. Hem yürüyen hem uçabilen haşereler birçok insanın hasta olmasına sebep olmuştur. Günümüzde böyle bir risk çok az olsa da, tamamen yok değil.
Peki ne yapmalı?
Yaşadığınız alanı periyodik olarak kontrol ettirmelisiniz. Böcekler yaşadıkları ortama kolay uyum sağlayabilen ve çok hızlı üreyebilen canlılardır. Bir gecede milyonlarca yeni böcek meydana getirmeleri mümkündür.
Bu sorun için tek başına böcek ilacı yeterli değildir, kapsamlı kontrol ve profesyonel ilaçlama yapılması gereklidir. Tekniktürk gibi Bayer Koruma Programı kapsamına üye bir firma tarafından, profesyonel bir böcek ilaçlaması yapıldığında haşere sorununuz ortadan kalkacaktır.

2 yorum:

bızım bınada ve daırelerımızde her sene yapılır ılaclanma bencede gereklı gormesek dahı

Nihayet düzelmiş bloğun yoksa artık Fransızcayı sökmeye başlıyordum. :)) Böcek konusuna değinmekle iyi etmişsin. Hiç olmayacak zamanda olmayacak bir yerden çıkarlar karşımıza.

Yorum Gönder