Koltuk Döşeme mi Yeni Koltuk Takımı mı ?


Mobilya almak için birçok mağazar gezeriz. Hatta tüm avm lerden fiyat alırız. Daha sonra bunlar arasında karşılaştırmalar yaparız. Hangisinin daha güzel ve daha ucuz olacağına bakarız. Ekonomik durumumuza göre bir seçim yaparız. Eğer mobilya olarak yeni bir koltuk takımı alacaksak öncelikle kendi koltuk takımımızı inceleyerek başlamalıyız. Peki burda ne demeye çalıştık. Kendi koltuk takımımız derken, yenisini almadan yani koltuklarınızı değiştirmeden evde olan koltuk takımını kontrol etmeliyiz eğer hala sağlamsa ve sadece desenleri, kumaşı soldu eskidi ve sıkıldık diyorsanız, bunun için değiştirecekseniz o zaman yapmanız gereken şey öncelikle bir koltuk döşeme firmasına uğramak olmalıdır. Yeni bir koltuk takımı almak yerine koltuğunuzun yüzünü döşettirerek te yeni bir koltuğa sahip olmuş gibi olabilirisiniz.


 Koltuk döşeme yapan firmalar birbirinden çeşitli kumaşlar ve desenler getirtmektedirler. Bu kumaşlar ve desenler içersinden size en uygun olanını seçebilirisinz. Birçok şehirde etkinliğini sürdüren koltuk kaplama firmalıar özelliklede büyük şehirlerde çok yoğun bir şekilde çalışırken, İstanbul,Ankara,İzmir ve Adana gibi şehirlerde de sırayla yapıyorlar. Koltuk döşeme hem fiyat bakımından makul hem de  yeni koltuk almaya göre ucuz bir yöntem olduğu için genellikle bu yöntemi herkes kullanıyor. Bu yöntem sayesinde de koltuklarınız yenilenmiş gibi oluyor. Mesela İzmir koltuk döşeme firmaları İstanbula göre biraz daha uygun fiyattan yapıyorlar. Çünkü İstanbulda istihdam çok olduğu için herkes sıraya giriyor ve durumda böyle olunca koltuk döşemecileri fiyatı birazcık daha artıtrsamda müşterim her türlü olacak diyerekten, biraz daha pahalı fiyat çekiyorlar. Bundan dolayu Anadolu bu firmalar biraz daha uygun fiyata bu işi gerçekleştiriyorlar.

 Koltuk döşeme kumaşları arasında sade olanlar ile birlikte, süslü olanlar, taşlı olanlar, yeni trendlere uygun olan seçeneklerde mevcut. Bu durumda sizin yapmanız gereken şey salonunuzn yapısına ve rengine göre bir renk belirlemek ve koltuğun ana yapısı olarakta bir seçim yapmanızdır. Birçok referansı olan ve bu konuda tecrübeli olan kişilere bu işi yaptırırsanız işte o zaman çok güzel bir iş çıkartmış olursunuz. Koltuğunuzun kalitesi artacak ve yeni gibi görünecektir. İlk gördüğünüzde sizde eski koltuğunuzn o hale geldiğine inanmayabilirsiniz. Böylece yeni bir koltuk takımına sahip olmuş olacaksınız.

6 yorum:

Güvendiğin bir döşemeci olmazsa eski kumaşı ve süngeri çıkartmadan üzerine kaplama yapıyorlar.. acı tecrübem var :(
Güvenilir bir döşemeci aslında çok büyük şans mobilya yepyeni oluyor..
Çok güzel bir paylaşım teşekkürler canım..

Babam bu işi 18 yaşından beri yapıyor. 50 yaşına geldi hâlâ kanepe koltuk baza sandalye mutfak köşe takımı vs vs yapıyor. Ve Angara sitelerden yetişme. Aksaray'da bir numara. Kimse babamın eline su dökemez. Her türlü iddasına varım... :)

Vallahi benim kanapemin dengesini bozdular kanapem iyi olduğu için o zaman yüzünü değiştirtmiştik ama ben hiç memnun kalmadım be Ayşegülüm.Bir de koltuk takımlarının yüzünü değiştirmek istedik bize bir fiyat çıkarttılar aaa o da ne az daha üzerine koyup yeni takım almıştık dediğin gibi İstanbul'da çok fahiş fiyat çekiyorlar canımm

Yalçın Güler, babanıza nasıl ulaşabiliriz.

Yalçın Güler, babanıza nasıl ulaşabiliriz.

Yorum Gönder