Dönüş !!




Efenim hepinize sevgilerimi , saygılarımı göndererek başlamak istiyorum yazıma..Yaklaşık bir aydır yazmıyorum blogumda , yayında olanlar önceden kaydedip yayınladığım konulardır..
BURADA memlekete (Trabzon ) gideceğimi yazmıştım , takip eden arkadaşlarım biliyordur , Sağolsunlar yorumlarını eksik etmediler ..

20 günlük memleket seyehatim son 10 gün eşiminde bize katılmasıyla dahada güzelleşti ..Havalarında yazdan kalma günler yaşatmasıyla birlikte Gezdik , tozduk , yedik , içtik , ailelerle bol bol sohbetler ettik ..Kısaca tadını çıkardık herşeyin..

Bol bol tazecik hamsi ve balıklar yemeyi ihmal etmedik :))

Gezdiğimiz ve yediğimiz birkaç şeyden ayrı yazılarda bahsedeceğim için ayrıntıya girmiyorum şimdilik..

Döneli yaklaşık bir hafta olmasına rağman tatil rehavetini üzermden atıp pc başına oturamadım..Rüyalarım henüz Antalya'ya dönüş yapmış değil :)) Bu yüzden sanırım henüz kendime gelemedim :)

Giderken kızımı uçakta nasıl oyalayacağım diye düşünürken öğlen uykusunu uyutmayıp uçakta uyumasını sağladım ki bu taktik işe yaradı kızım uçak kalkmadan daha uykuya daldı :) Bu sayede sitressiz kulaklıklarımı takıp müzik dineyerek geçirdim yolculuğu :)

Dönüşte eşim olmasına rağmen aynı taktik uygulandı ve yine uyudu ama bu kez uçak türibilansa uzun süre takıldığı için hiçte hoş bir yolculuk geçirmedik :(

Ailemi çok özlemişim , köyümü , memlekete dair herşeyi...Şimdiden özledim yine,  umarım uzun ara vermeden tekrar gidebilirim...

Şimdilik bukadarla noktalıyorum yazımı ilerleyen zamanlarda memlekete dair bol bol kareler paylaşacağım sizlerle..

Son olarak bloguma yorum bırakan tüm arkadaşlarıma teşekkürler ediyorum , cevap yazamadığım için çok çok özür diliyorum..Kendimce her anlamda bir tatil yapmak istediğim için ilgilenemedim blogumla .. Hoşgörünüze sığınıyorum bu anlamda :)

Tekrar sevgilerimi gönderiyorum herbirinizi :)


Aşağıda çektiğim birkaçkareye anlatımlarıyla paylaşmak istiyorum sizlerle :)








Bu iki kare benim doğduğum ve ilkolkul 1. sınıfa kadar yaşadığım , bütün güzel günlerin üzerine çökmekte olan ev..Malesef bü gidişata dur demek mümkün değil kaderine terkedilmiş durumda :(




Bu kare şuandaki evimizden bakınca görünen manzara..İnsanın hiç ayrılası gelmiyor bu güzellikten ama kader işe..







Trabzon'da en kücük toprak parçası bile kara lahana dikilerek değerlendiriliyor :)







Gittiğimde kestane sezonunun sonu olmasına rağmen yaprakların altında bizide nasibimiz bekliyordu :) Kuzenimle toplama zevkini yaşadık ...







Karadeniz son yıllarda kivi üretiminde oldukça ciddi ilerleme kaydetti..Özellikle Rize yöresinde heryerde kivi bahçelerine rastlayabilirsiniz..Şuanda tamda hasat zamanı ve bu kivilerde ablamın bahçesinden..







Yaban mersini olarak bilinsede bu meyve aslında tamda yaban mersini gibi değil..Bizim orada ligarba deniyor buna..Ormanlarda doğal olarak yetişiyor ve oldukça lezzetli..reçeli , marmelatı ve kompostosu harika oluyor..
Daha önce BURADAKİ yazımda nelere faydası olduğunu ve ayrıntılarını yazmıştım bakabilirsiniz :) reçelinide paylaştığımı hatırlıyordum ama meğer paylaşmamışım :) İnşallah birdahaki yapışımda paylaşırım..










Bu iki karede eskiden annemlerin sütün kaymağını ayırmak için kullandıkları makine var..Üzerine hunişeklinde çeşitli aparatlar takılarak yapılırdı bu işlem ve bu şekilde sütün kaymağı çiğken alınmış olup tereyağı yapılırdı..Geri kalan süttende peynir yapılırdı..Belkibundan yıllar sonra müzelerde sergilenmeye başlayacak bu aletler , kimbilir...







Trabzona gidipte kızımı bordo mavi'ye aşina etmeden olmazdı :) babamızı kızdırsada bu kareler , şahsen gurur duydum kızımla :))

Aslında birbirinden ayrı ve değişik birçok kare çektim ama hepsini paylaşmak mümkün olmuyor malesef..Belki zaman içerisinde değişik konularda kullanılmak üzere arşive kaldırdım hepsini :)


6 yorum:

hosgeldın ne guzel bır tatıl olmus

Ayşegülümmmm canımmmm canımmm hoşgelmişsin sefalar getirmişsin ahh be güzelim bizlerde seni özlemişiz ama senin güzel bir tatil yapman ve havalarında şansına güzel gitmesine çok sevindim.Bak şimdi fotoğraf karelerine bakarken içim nasıl hopp etti ahh gidesim geldi yine Karadeniz'e Oyyy coştummm canımm ya ben bir uçak biletlerine bakayım en güzeli.Canımm diğer fotoğraflarını da sabırsızlıkla bekliyorum sevgilerimle. minik kuzuyu ve seni çok öptümm.

selma tamer , çok teşekkür ederim hoş buldum :) Çok güzel oldu gerçekten insan bünyesi ihtiyaç duyuyor ara sira böyle kaçamaklara...

vişnap , canımmm hoş buldum , çok teşekkür ediyorum :) ben döndükten sonra kış souğu düşmüş oralara bence baharı bekle gitmek için :)
Bizde seni çok çok opüyoruz , diğer resimleride en kisa zamanda paylaşacağım insaAllah..

Hoşgeldin canım :) Karadeniz'i görmeyi çok istiyorum. Gittiğim zaman gezilecek yerleri senden alacağım :) Çok öperim.

Ahu cum hoşbuldum :) Inşallah en kısa sürede gidip görürsün karadenizi canım ..Seve seve yardımcı olurum bu konuda sana ,liste halinde görmen gereken yerleri yazarim sana :)
Teşekkür ederim...

Yorum Gönder