Antalya Yağmura Doydumu Ki ?




Sabaha karşı çıtır çıtır klimanın mototrunun üzerine vuran yağmur sesiyle uyandım..Ne zaman yağmaya başladı farkında bile değilim..Gece uzun süre uyuyamayınca düşmüş kamışım :)

Yazları neredeyse hiç yağmur yağmadığı İçin Antalya'da ,yağmuru görmek iyi geldi..

Buranın yağmurlarını bilen bilir ..Yağınca öyle nazik nazik yağmaz , bildiğin bardaktan boşalırcasına tabiriyle yağar..Eğer tedbirsiz çıkmışsan ıslanmamak imkansızdır..

Uzun süre yağmayınca bu yağmur toprağa yeterlimi diye düşündüm bir anda..Ama sadece toprak yüzeyi ıslanmıştır ..Ağaç köklerine ulaşmasına daha çoook var...

Yağmur benim için temizlik te demek..Dışarıda , sokakların , ağaçların , hayvanların temizlenmesi içinde önemli..Piri pak görünüyor etraf...

Kısaca Antalya  yağmurlara start verdi..Dolayısıyla yanında serin havayıda getirdi...Buda burası için sonbaharın geldiğini gösteriyor..

Hoşgeldin sonbahar .....

17 yorum:

antalya'nın yağmuru öyle nazik yağmaz evet gümbür gümbür gelir aralıksız yağar.bununla ilgili bir hadise var. yıllar önce buraya iş için gelen bir inşaaat işcisi tam 1 hafta hiç durmadan yağmur yağmış ama her gün yağmış bir gün hava normale dönmemiş.işi bitip memleketine giden işci arkadaşını arayıp hala yağmur yağıyormu demiş:) eskiden aralıksız 3-5 gün yağdığı olurmuş.ama evet toprak kokusunu duymak sabah bir serinlik çökmesi güzeldi.sevgiler

Bilmez miyim o yağmurları. Bodrum'da da aynıdır. Sağanak dediğin en fazl yarım saat yağar değil mi? Orada başladı mı 2 gün aralıksız. Silecekler yetişmez o derece. 2 defa sel yaşdım. Birinde Ford arabam gitti, ikincisinde evim gitti. Onun için pek sevmiyorum artık yağmurları.

FunD@ , Öncesini bilemiyorum ama 4 yıldır gördüğüm kadarıyla bu yağmur korkutucu oluyor bazen :( Karadenizliyim bizim oralardada yağmur yağar ama bukadar şiddetli yağsa taş taş üstünde kalmaz..Zira evler hep yamaçlarda yapılıyor orada hemen toprak kayması olur...
Teşekkürler yorumun için :)

Ilhan Ucer , evet daha öncede bahsetmiştin abi çok kötü olmuş..Taşınman , oradan kaçman için geçerli bir neden bencede ..Allah öyle felaketler göstermesin Ülkemize , hiçbir vatandaşımıza..

antalya ya lazım yağmur yoksa yazın kavurucu sıcağı nasıl dengelenır bende yağmurdan sonra ki toprak kokusunu severım ıstanbulda haftaya baslıyacakmıs yağmur bakalım

Korkuteline 1 damla düşmedi henüz. Ama serinliği hissediliyor:)

Korkuteline 1 damla düşmedi henüz. Ama serinliği hissediliyor:)

Ayyy canımmm oralarada geldi sonunda yağmur demek beni Karadeniz'de çok bunaltmıştı ah o yağmurlar.Allahım her şeyin hayırlısını versin yağmurunda canım,sevgilerimle..

selma tamer , çok haklısın dengelenmesi lazım..Yazları toprak kavruluyor sıcaktan ..Allah afet vermesin de yağmuru severim :)

Hasanak Ak , korkuteli zaten normalde buradan serin olur değil mi ?? Bukadar yağmurdan oraya düşmemesi ilginç ..

Vişnap Macide , sesini duymuş yağmur gideyim birazda akdenizi serinleteyim demiştir :D Aminn canım , benden de sevgiler :)

Hosgelmis sefa gelmis sonbahar:)) burada cok yagmur yagmaz sonbaharda ama hava birden sogur..yani bizde sonbahar belki 1 aydir..okadar 2 ay yaz 15 gun bahar 1 ay sonbahar gerisi kis:((( alistik ama...neyseki son zamanlarda okadar eskisi kadar acaip soguklar olmuyor cok..genelde eksi 10 falan..sevgiler:)

Çamur olayı falan olmasa yağmur güzel aslında ama bu çok saçma bir istek olur sanırım. Çamurun, yağmurun doğal bir sonucu olduğunu dusunursek. :)

Evet serinde yagmur yagmadı sıkıntı yani..

Dostbahcesindenlezzetler , canım malesef oralar öyle ..Türkiye çok şanslı bir ülke o konuda dört mevsimide yaşayabilen nadir ülkelerden değilmi :) Benim çocukluğumda yağan karlar şimdi yağmıyor ..Gözle görülür iklim değişiklikleri olduğu kesin..
Benden de sevgiler canım :)

Ali Arslan , öyle olur sanırım :) Her güzelin kusuru oluyor...

Hasanak Ak , bundan sonra sıkça yağar inş. sıkıntı yok...

Yorum Gönder