Arnavut Ciğeri




Herkese bol bereketli , huzurlu Ramazanlar diliyorum..Hayırlısıyla yarısını geçtik bile..Sayılı gün geçiyor işte , her güzel şeyde olduğu gibi..

Ramazan misafirlerimizi ağırlamaya , misafirliğe gitmeye devam ediyoruz ..Öyle ki iki gün üst üste yanlız iftar etmez olduk :)

En son gelen misafirlerim için arasıcak olarak arnavut ciğeri yapmaya karar verdim..Arkadaşımla eşini davet etmiştik yemeğe , onlarında sevdiğini bildiğim için o vesileyle bende yiyeyim dedim :) Eşim kenarından sadece tadına baktı :) geri kalanını biz lüplettik :))

Nasıl yaptığıma gelirsek ;

Ciğerleri içi pişecek büyüklükte parçalara ayırıyoruz..İsterseniz bu aşamayı kasabınızda yaptırabilirsiniz , Onlar orjinal arnavut ciğeri şeklinde yapıyorlar ..

Ciğerleri öncelikle yıkayıp süzdükten sonra tuzlayıp beyaz un'un içerisine atıyoruz ve heryerlerinin unlanmasını sağlıyoruz..

Diğer taraftan tavamızda sıvı yağı güzelce kızdırıyoruz , kızartma ayarında..Unun içerisinden fazla ununu eleyerek aldığımız ciğerleri kızgın yağın içerisine atıyoruz..

İlk etepta yapışmış gibi dursalarda yapışmıyorlar birbirlerine , yağın içerisinde ayrılıyorlar..Bu aşamda Sürekli karıştırarak hertaraflarının eşit şekilde kızarmasını sağlıyoruz..

Kızaran ciğerleri kevgir yardımıyla fazla yağını süzerek kenara alıyoruz..

Bir adet kuru soğanı ince hilal şekli doğruyoruz ve tuzla birlikte ovuyoruz..Yıkayıp suyunu süzdükten sonra içerisine maydanoz , karabiber , pul bier , isteğe bağlı hafif sızma zeytin yağı ekleyip servis tabağına alıyoruz..

Kızarttığımız ciğerleri bu soğan yatağının üzerine yerleştirerek servis yapıyoyoruz ve afiyetle yiyoruz..

Yapmak isteyenlere şimdiden afiyet şeker olsun :)

Bütün ciğer ustalarına saygılarımla :)))









6 yorum:

Emine Kaya , aslında et ürünlerini yıkamamak gerekir ama kaçtane elden geçtiğini düşünürsek yıkamadan içim rahat etmiyor.Büyük bir marketten aldım ben ciğeri çok az biryerinde zar vardı neredeyse hiç yoktu çıkarmışlardı..

Bende çok seviyorum fakat eşim sevmediği içinsık yapamıyorum..İşte böyle seven misafirlerim olursa bende faydalanıyorum :)

Teşekkür ederim yorumun ve güzel düşüncelerin için :))

Ayşegülümmm ellerine sağlık canımmm ciğeri bende çok severim de ahh nedense pek sık yapmak aklıma da gelmez bak aklıma düşürdün bir ara yapayım canımmm hayırlı iftarların olsun sevgilerimle..

Vişnap Macide , canım bende unutuyorum uzun zaman yapmıyorum..Eşimin sevmemeside buna etken tabi..
Teşekkür ederim , benden de sevgiler :)

Bayılırım :) Limon da sıkarım ohhh :)) Ellerine sağlık. Hepinize afiyet bal olsun :)

Ahu , canım limonlusunu hiç yemedim birdahakine limonlu deneyeceğim :) Çok teşekkür ederim canım..

cok severım bızde esım yapar ben yerım ellerıne sağlık

Yorum Gönder