Yoğurtlu Taze Fasülye Kavurması






Herkese hayırlı cumalar diliyorum Rabbim tüm dualarınızı kabul eylesin inşallah..
Taze fasülyenin bolca çıkmaya başladığı döneme girdik..Kendi adıma her hafta fasülye pişer bizim evde , çok seviyoruz ailecek..
Kendi bahçemizden olsaydı tadına doyum olmazdı ama yapacak birşey yok bu konuda..

Geçen yıldan dondurucumun arka tarafında bir pakate fasülye kaldığını görünce ne yapayım diye düşündüm.. Tazecik fasülye varken onu yemek yapamazdım..İki seçenek düşündüm ya mısır unuyla kızartacaktım yada soğanlı sarımsaklı kavururp , sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapacaktım..

Daha hafif olması açısından soğanla kavurmayı tercih ettim..

Öncelikle fasülyelerimizi üçe bölüp az suyla birlikte haşlıyoruz..Süzgece döktükten sonra elimizle turşu sıkar gibi fazla suyunu sıkıyoruz..Sonrasında bolca soğanı istediğiniz büyüklükte doğrayıp tavada soteliyoruz..

İçerisine bol miktarda sarımsak ve tuzunu ekliyoruz..İsteğe bağlı olarak bir domates yada yarım kaşık salçada kullanabiliriz (ben kullanmadım )..

Soğanlar pembeleşince suyunu sıktığımız fasülyeleri ekleyip özleşene kadar kavuruyoruz..

Kavurulan fasülyemizi servis tabağına alıp soğumaya bırakıyoruz..

Diğer taraftan yoğurda isteğe bağlı olarak sarımsak ekleyebilirsiniz ( ben eklemedim )..Ilıklaşan fasülyenin üzerine gezdiriyoruz..
Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz size kalmış :)

Akşam yemeği için tek başına yeterli olacak kadar hafif bir tat..Özellikle formunu korumak isteyenler için :)

Şimdiden afiyet olsun...





2 yorum:

Eline sağlık canım bende severim fasulye kavurmasını ayrıca börülce kavurması da harika oluyor onu da dene sevgilerimi yolluyorum kocaman:)

elif gündüz , börülce kavurması hiç yemedim canım..Yeşilliği severim eminim onuda çok beğenirim .Bendende kocaman sevgiler :)

Yorum Gönder