Komşunu İyi Tanı !




Dün Anneler gününü kutladık iyisiyle , kötüsüyle , ama en çokta hüzünle..Hatayda yaşamını yitiren canlar , bütün annelerin gününe hüzün düşürdü..Orada yanan sadece ölenlerin yakınları değildi , Tüm Türkiyenin içi yandı..Hayatını kaybeden tüm kardeşlerime Allahtan rahmet , kederli Ailelerine sabırlar diliyorum..

Bu acının yanında Uzakta olan Annem için nekadar  üzüldüğümü yazmak bencillik olur..
Sağ olsun, sağlıklı  olsunda uzakta olsun ..Yeterki her istediğimde sesi kulağımda olsun değilmi ?

Dün kendimi kötü hissettriren birşey daha öğrendim..Nekadar duyarsız olduğumu , komşularımı hiçmi hiç tanımadığımı anladım..Oysa bir imdaaat çığlığımda ilk koşacak kişiler onlar değillermi ? Uzaktaki yakınım gelene kadar komşum çoktan yaramı sarmış olur..

İşte bu düşünce dün tokat gibi çarptı suratıma..

Oturduğumuz apartmanın adı Şehit İbrahim Çöl apartmanı. İlk geldiğimde niye bu ismi koymuş müteahhit diye düşünsemde üzerinde çok durmamıştım..Antalyalı bir şehidin anısına diye düşünmüş geçmiştim..

Birinci katta yaşlı bir teyze oturuyor..Kendisi Arsa sahibi kat karşılığı vermiş arsasını..Kendisiyle ilişkim , kızımı bahçeye oynamaya çıkardığımda karşılaşırsak yada merdivende karşılaşırsak selamlaşıp iki hatır sormaktan ibaret..Çiçekleri çok seven , bahçenin heryerini çiçekle donatan bir gariban teyzemiz..
Dün öğrendimki bu teyze meğer Şehit İbrahim Çöl'ün annesi :(  Yani şehit Annesi !

Nekadar üzüldüğümü kelimelerle anlatamam..Bir yıldır selam verip hatır sorduğum teyzemin acısını bilmediğimemi , yoksa iyi bir komşu olmadığımı anlamamamı  üzüleceğimi bilemedim..
İnip elini öpüp Anneler gününü kutlamak , duasını almak  istedim , ama acısını tekrar yaşamasından korktum..

İşte böyle üzüntü ve pişmanlıkla dolu bir gün geçirdim.. Bundan sonra teyzeye karşı daha hassas olacağım inşallah..

Rabbim evladını kaybeden tüm Anne Babalara sabırlar versin..Dünyadaki en büyük acı bu olsa gerek..

6 yorum:

Amiinnnn. Allah kimseye evlat acısı göstermesin :(

Canım bizler de ben hele eskiden komşularımı arar sorar hatırlarını sorardım da ne olduysa artık ne arar ne sorar oldum çok hatalıyım çok bak şimdi sen de yazınca bazı şeyler kafama dank etti .Hiç olmazsa arada bir uğrayıp hatırlarını sorayım.Canım Ayşegülüm eski komşuluk ilişkilerimize noldu eskiden ne güzel hep beraberdik.Yaşlı teyzeye Rabbim sabırlar versin evlat acısı ne zor.Canımm çok sarıldım

Vişnap Macide , canım bende taşınalı bir yıl oldu..Eski komşularımla çok çok iyiydik ama buraya bir türlü alışamadım nedense :( Kafama göre kimseyi göremedim , bende eski arkadaşlarla görüşüyorum sürekli..Ama bu benim kötü komşu olmama sebep değil değilmi ?
Teşekkür ederim teyze adınada ..Bende çok çok öpüyorum..

Geçmiş anneler günün kutlu olsun canım:)) bu zamanda apartmanda kimse kimseyi tanımıyor gerçekten eskiden öylemiymiş komşuluk ilişkisi denen bir şey kalmadı maalesef:( uğrayamadım uzun zamandır ama iyi bir nedenim vardı:) sevgilerimi yolluyorum

Elif gündüz , hoşgeldin canım..Seninde Anneler günün kutlu olsun :) Dediğin gibi komşuluk denen şey eskilerin anlattıklarıyla kaldı ,kötü ama gerçek ..
Nedenlerini okudum ve gördüm canım çokta mutlu oldum senin adına :) Bende sevgilerimi gönderiyorum sana ve Ailene :)

Yorum Gönder