Domates ve Yumurtalı Ispanak



Herkese merhaba.. Sıcaklar arttıkça bloglarla ilgilenme durumu azalıyor herdaim olduğu gibi :) Gezmeler , dışarıda geçirilen vakit arttıkça dolayısıyla ilgilenmek zorlaşıyor..

Kendi adıma aşırı sıcaklar gelmeden bu dönemin tadını çıkarma aşamasındayım :) Bir ay sonra eve bağlılık günleri başlayacak ..Ramazanın yaklaşmasıda  buna etken..

Pazar tezgahları yaz sezonuna girmiş durumda..Sebze fiyatları okadar ucuz ki çok cüzi rakamlara bütün eksiklerimizi karşılamaya başladık..

Ispanağın vakti geçmiş olsada pazarcı bir teyzenin tezgahında gördüğüm tazecik ıspanaklar beni kendine çekti , son birkez daha pişireyim dedim..Teyzenin "gel gızım galiii ,dazecik " demesinin etkiside var tabii :))

Yıkarken baktım hiç çamuru bile yokmuş..Tazecik ıspanaklar insanın iştahını açıyor..

Şimdi ıspanak tutkunları bana kızacak ama , ben ıspanakları yıkapıp elimle parçaladıktan sonra üzerine sıcak su döküp o yeşil suyunu akıtıyorum :( Vitamininin gittiğinin farkındayım ama o şekilde pişince yiyemiyorum..

Nasıl yaptığıma gelince..

1 kg. ıspanak
3 adet domates
3 diş sarımsak
2 adet soğan
yarım kaşık salça
ve yumurta

Soğanları doğrayıp tencereye alıyoruz..Üzerine sızma zeytin yağını ekliyoruz..Domates ve sarımsağıda ekleyip tencerenin kapağını kapatarak sotelenmesini bekliyoruz..

Salçasınıda ekleyip bir süre daha kavurduktan sonra , daha önceden sıcak suda bıraktığım ıspanakları elimle sıkıp tencereye atıyorum ve o şekilde bir süre kavuruyorum..

Tuzunu ve yarım bardak kadar suyu ekleyip kapağını tekrar kapatıyorum..Beş dakika sonra içerisene yumurtayı kırıyorum ve tekrar kapağını kapatıp buharla pişmesini bekliyorum ..ben yumurtayı hiç dağıtmıyorum bütün pişmesini sağlıyorum..Siz sevdiğiniz şekilde yapabilirsiniz..

Arzuya göre yanında yoğurtla , yada benim gibi masamdan hiç eksik etmediğim biberiye turşusuyla birlikte tüketebilirsiniz :) ne alaka derseniz , alakası yok ama ben çok seviyorum , her yemekle tüketecek kadar :)

Hayırlı , mutlu , sağlıklı , güzelmi güzel bir hafta sonu diliyorum hepinize , sevgiyle kalın canlar :)



1 yorum:

Yorum Gönder