Uyuyamıyorsanız Bunlardan Vazgeçin !




1- Yatakta durmayın

Eğer uykunuz kaçtıysa yatakta yatmaya devam etmeniz uykunuzu getirmez. Onun yerine kalkın ve fazla heyecan verici olmayan bir işle ilgilenin. Kitap okumak genelde en iyi çözümdür

2-Alkolle vedalaşın

Yatmadan önce bir kadeh kokteyl ya da şarap içmenin uyku getireceği söylenir ama eğer uykunuz zaten kaçmışsa ya da gürültülü bir ortamda içiyorsanız içki uykunuzu tamamen kaçırabilir. En iyi çözüm uyku saatinizden 3-4 saat önce alkolle ilişkinizi kesmeniz.

3- İnternette dolaşmayın

Akıllı telefonlar ve tabletler hayatımıza girdiğinden beri bir çoğumuz yatakta uzanıp internette sörf yapmaya alıştık. Halbu ki bu alışkanlık sizi uyarıp uykunuzun kaçmasına sebep olabiliyor. Ayrıca ekrandan yansıyan ışık gözlerinizi uyararak uyanık kalmanıza neden oluyor. En doğrusu yatmadan 3 saat kadar önce tüm elektronik cihazları bir tarafa bırakmanız.

4- Kafeinden uzak durun

Elbette yatmadan önce bir double- espresso içmemeniz gerektiğini biliyorsunuz! Peki akşamüzeri saat 5 civarında içtiğiniz kahve de gece uykunuzu kaçırıyor olabilir mi? Kahve, çikolata, çay ve bazı içecekler kafein içerir ve vücuttan atılması zaman alır.

5- Akşam geç saatte egzersiz yapmayın

Artık spor salonları geç saate kadar açık, ama yine de siz siz olun akşam geç saatte yoğun egzersiz yapmayın. Egzersizler vücut ısnızı artırarak uykunuzu kaçırabilir.

6- Yatakta çalışmayın

Akşam yatağın üzerine uzanıp diz üstü bilgisayarınızdan e-mailleri cevaplamak, kalan işleri tamamlamak işlevsel gelebilir ama iş stresini uykunuza karıştırmayın. Yatağınızı sadece uyku için kullanın.

Huzurlu sağlıklı uykular uyumanız dileğiyle canlar :)

16 yorum:

vallaha ben en çok 1 ile 3 ü yapıyorum :(

Ben de uykum gelsin diye yatakta dönüp duranlardanım:))

Yalçın bende yatakta internete fln bakalim uykum gelir diyordum..Meger tam tersini yapiyormusum :)

hatice avcı , canım bende yapıyorum onu..Donup duruyorum boşa :)

Uyku problemi değil yaşamıyorum aksine çok fazla uyuduğumu düşünüyorum ben. :) Ama uyku problemi olanlar için gayet bilgilendirici bir yazı olmuş hocam. Ellerine sağlık.

Çok şükür benim uyku problemim yok ama yatmadan önce internete takılıyorum :)Teknoloji bağımlısı olduk resmen :)Yatmadan önce sabah kalkmadan önce mutlaka bakarım

Ay o resmi çok mu aradın +13 bir yazı bu :)
Benim böyle bir problemim yok gelin bizim kursumuza 23 çocukla başedin akşama koltukta sızmazsanız ne dilerseniz dileyin benden..:D Öpüyorum canım..

Ben daha kafam yastığa düşmeden uyumuş oluyorum :) Bir de az uyumk için ne yapmalı yazısı bekliyorum ben :) Çok öptüm seni.

Ali Arslan , Allah uykusuzlugu yaşatmasin..ÇOk şanslısın bence..

Büşra Kahveci , canım hepimiz aynı durumdayiz..Bloga son bir bakmadan yatmıyotuz :) Sevgiler..

Emine Kaya , Canim resim cup diye oturdu bence uykuduzlar için :)
ÇOk haklısın bende çocuk tavsiye ediyorum uyuyamayanlara :)

Ahu , canım çok uyuyan annelerin çocuklarini büyütüp rahatlamalarini sağlamak lazım bence :) sevgilerimle..

Hay Allahım ya ben de yatakta debeleniyorum uykum kaçtığın da uyuyacağım dedikçe uykum bir sapıtıyor ki deli çıkıyorum.Hani şu kafasını yastığa koyar koymaz uyuyanlar var ya onlara çok özeniyorum Ayşegülüm:)))

Vişnap Macide , canım o yastığı görünce uyuyanlardan benim yanımdada var :)

Sadece egzersiz yapmıyormuşum :) Aslında Bunlar yapılması gereken şeyler fakat insanın uykusunu kaçırıyormuş. Bence bunları olması gereken zamanda yapmadığımız için uykumuz kaçıyor olabilir. Zaten akıllı telefonunuz varsa pek değişen bir şey olmuyor :) Bilgisayarda yarım kalan iş yatakta mobil üzerinden devam ediyor.. :)

Hamza BASTEPE , Haklısın bilgisayarların olmaması sorun değil artık herşey cep üzerinden yapılabiliyor..Ama uykusuzluk başka birşey Allah kimseye yaşatmasında gerçekten sorun yaşayanlar bunları yapması gerekiyor sağlıklı uyuyabilmeleri için :)

Yorum Gönder