Otobüs Maceram ...




Kızım doğmadan  önce toplu taşıma araçlarını daha sık kullanırdım..Hop atla sorumluluk olmadan istediğin yere git..
Ama şimdi kızım var ve toplu taşımada en çok tranwayda rahat ediyorum..Çünkü pusetiyle birlikte iniş biniş kolay oluyor..Diğerlerinde puseti katla et derken çocuğumu taşıyayım , pusetimi , çocuğun çantasınımı ?
Bir seferinde puseti kapatmadan dolmuşa bindim şoför bey ( diyeyim incelik bende kalsın ) puseti kapatırmısınız yer kesiyor dedi şok oldum :)
Anne babalar bu yazdıklarımı çok çok iyi anlamıştır..

Geçen günlerde arkadaşıma gitmek için halk otobüsüne bindim ..Kızım kucağımda kendisi 15,5 kilo civarında + çantası elimde ..Otobüse bindim güzel kartta para varmış oh dedim cüzdan çıkarmadan kurtardık ..Çünki çocuk kucağımda çantadan cüzdan çıkar felan zor oluyor..

Neyse ödeme faslından sonra arkaya doğru ilerledim kızım hala kucağımda..Nasıl indireyimki otobüs gidiyor ben bile zor ayakta dururken çocuk nasıl dursun en ufak frende yuvarlanır  ( Bilmeyenler için yazayım kızım henüz 2 yaşında )...

Durum böyleyken koca otobüsten bir Allah'ın kulu kalkıpta yer vermedi iyimi :) Gencecik çocuklar hiç umursamadı bile..Bir süre sonra kadının biri çocuğunuzu verin ben kucağımda tutayım dedi (kendisi oturur halde ) verirmiyim kızımı teşkkür edip geri çevirdim..

Sonuç olarak ilk durakta inip başka otobüse bindim..

Böyle bir durumla ilk defa karşılaştım ..Ben yanlız toplu taşıma kullandığımda çok dikkat ederim bu konuya..Özellikle hastahane önünden binen yolculara dikkat ederim rahatsız olduğunu anladığımda yaşlı genç fark etmez hemen yer veririm..

Bu tür davranışlar genel kültürden ziyade vicdani bir görevdir bana göre..Bu konuda kendimi anlatma sebebim aslında bir misaldi..Çok görüyorum otobüste yaşlı ve ve ayakta insanlar varken insanlar çocuklarını tek koltukta oturtuyorlar..Evet koruma içgüdüsü belki ama çocuğumuza bencilliği aşıladığımızın farkında bile olmuyoruz..Çocuğa bu rahatlığı verirsen bu kültürü nereden öğrenecek ?

Bilemiyorum ama teknoloji ve eğitim seviyesi arttıkça kültürlerimizimi kaybediyoruz ne ...Yada vicdanımızı ...

1 yorum:

Yazınız çok güzel ilgiyle okudum..O kadar haklısınız ki ..

Yorum Gönder