Pratik Mercimek Çorbası



Herkese merhabalar..Blogumun pepee sayfasına döndüğünün farkındayım ama kızıma arşiv yapmak adına hemde herkes izlesin diiye ekliyorum bu videoları..Çocuklar çok seviyor pepeyi :)Bu aralar TRT hergün yeni bölüm verince bende ekledim işte sıkılanlara not olarak yazmak istedim :)

Eşimin bugün eğitimi olması hasebiyle sinirlerim gayet gerim gerim gerilmiş durumda :) Kaç pazardır yaptığımız planlar bir şekilde bozulunca bugünde üzerine tuz biber oldu :( Neden insanların tek pazarının içine turp sıkarlarki ?

Neyse dahada sinirolmadan konuma geçeyim en iyisi :)

Bu çorba benim kurtarıcı çorbalarımdandır :) Dışardan gelmişsem yada birçok yemeği bir anda yapıyorsam zaman almadığı için tercih ediyorum..Aynen benim gibi olanlar yada ilk yemek yapmaya başlayanlar , yada öğrenciler için ideal bir çorba..Ben bu ezo gelinle mercimeğin arasındaki farkı saçma buluyorum..Sonuçta ikisininde baskın tadı mercimek :) Buna göre benim yaptığım ezo gelin çorbası oluyor :)

Malzemelerimiz ;
1 çay bardağı kırmızı yada sarı mercimek
Çeyrek çay bardağı pirinç
Çeyrek çay bardağı bulgur
1 küçük boy patates
1 havuç
1 kuru soğan
Bir tatlı kaşığı nane
Ve sıvı yağ yada tere yağ
Tuz
Salça
1 Diş sarımsak

Yapılışı ;

Mercimek , pirinç ve bulguru güzelce yıkayıp tencereye atıyoruz..Üzerine bir buçuk litre sıcak suyu ekleyip pişirmeye başlıyoruz..

İçerisine kuru soğanı ,havucu ve patatesi küp küp doğrayarak atıyoruz..Yağ ,salça sarımsak ve tuzunuda ekleyip kaynamaya bırakıyoruz..

Kaynamaya başlayıp köpürünce köpüğünü alıp ateşi yarım yapıyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz..

Biz diğer işlerimizi yapıyoruz diğer taraftan :)

Ben yarım saat filan pişiriyorum bu şekilde..Piştiğini anlayınca çorbamızı blender'den geçiriyoruz ..Nanesinide ekleyip bir taşım daha kaynatıp altını kapatıyoruz..

Ve işte size pratik bir çorba :)

Not ; Düdüklü tencerede pişirebilirsiniz dahada güzel ve hızlı pişecektir..İsterseniz nanesini ayrı bir tavada yağda yakarak üzerinede dökebilirsiniz..Ben pişerken direk içerisine attım..

Yapmak isteyenlere şimdiden afiyet olsun :)




8 yorum:

Pepeyi sevgili siyahkuğucummm çok severdi senin blogtan hep takip ederdi.Çok merak ediyorum kendisini acaba nasıl oldu bir haber de alamıyoruz.Rabbim acil şifalar versin.Aysşegülümmm çok güzel vitaminli bir çorba olmuş öyle dediğin gibi de pratik kolay değil bayağı emek veriyorsun canımın içi .Ben de sıkıştım mı direk kırmızı mercimekle yaparım hah işte benim çorbam tam tembel işi oluyor çok kolay:))Eşim senin yaptığın tarzda çok sever mercimek çorbasını canımmm ellerine sağlık afiyetler olsun .Haa hafta sonları bizde de hep iş çalışma olur yalnız değilsin üzülme tatlım.Çok çok sarıldım kuzum..

Çok merak ediyordum pepeyi yayınlamanı bir gelir elde ettiğini falan bile düşündüm :D Saçma demi hüsnü zan mı sui zan mı sen karar ver :D
Bende çok pratikimdir malzemeleri içine bütün olarak atarım havuç hariç onu ikiye üçe bölerim nasılsa blendırdan geçiriceğim için ;)
Çokda lezzetli ve vitamili çorbalardandır grip ilacımdır ve çok severim..
Senin çorbada vitamin bombası gibi olmuş :D
Ellerine emeğine sağlık..

Vişnap Macide , siyah kuğuyu göremiyorum evet ama hasta olduğunu bilmiyordum canım :( Nesi vardı ? Ben bol malzemoslu çorbaları kızım olduktan sonra sık yapmaya başladım..Her çorbaya mutlaka birşeyler karıştırıyorum..mesela genelde et suyu , tavuk suyu kullanmaya çalışıyorum.. Bazen dondurucu bu sulardan geçilmez olur :) Çocuk olunca bütün düzen baştan yapılıyor yemeklerde dahil :)

Bizim tek pazarımız var güya ama birşekilde saolsunlar onada turp sıkmayı başarıyorlar..Birkç saatte olsa gidiyor bu şekilde günbölünmüş oluyor..Aile bütünlüğü için hafta sonları şart..Çocuklar abbaları akşamları ancak birkaç saat görebiliyor çok özlüyorlar.. Bende çok öptüm kuzum :)

Emine Kaya , videolar bloguma trafik kazandırıyor canım..Buda blogun değerlerine yansıyor haliyle..Birde bu videoları HD kalitesinde yükleyen pek yok sayemde herkes faydalanıyor :) Bu işi birisi yapması lazım değilmi ..Yükleyenler var ama benim gibi her bölümü yükleyen takip eden uğraşan yok canım..İleride kızım için güzel anı olarak kalacaktır :) Para olarakta geri dönse iyi olurdu ama tabii :D
Bende pepeeyi çok seviyorum sevmesem belki bukadar uğraşamazdım :)

Canım kızım için , her vitaminden alsın diye herşey karıştırıyorum elimden geldiği kadarıyla..Bizim içinde iyi oluyor , çok seviyoruz bol limonlu limonlu miss :)

Teşekkür ederim :)

Tatlım biz de dün bu çorbayı içtik. Çok seviyoruz hepimiz :) Ohh misss :) Ellerine sağlık.

Pepee den sakın vazgeçme bende alıştım izliyorum. :)))) Dediğin gibi seninki bulguruyla, pirinciyle haysiyetli bir ezogelin çorbası olmuş. Ellerine sağlık.

Ilhan Ucer , pepee'yi bırakmayı düşünmüyorum takipçilerim idare edecektir artık :) Haklısın abi bildiğimiz ezogelin çorbası :) Haysiyetli :D
Teşekkür ederim yorumuna..

Yorum Gönder