Makinanız Gider Gibi Kokuyorsa



Makinalarımız günlük yaşantımızın en büyük yardımcıları..Şöyle düşünüyorumda acaba çamaşır makinam olmasaydı nasıl olurdu diye , ama düşünmesi bile kötü :) Akşama , sabaha kadar çamaşır yıkasam yinede baş edemezdim ..Kıyafet alışverişi yapmaya korkardım herhalde :) 2 kat çamaşırdan fazlasını kabul etmezdim :)
Eskiden bizim çocukluğumuzda annem yıkarmış elinde..Havanın yağışlı olduğu gün çamaşır günü olurmuş..Güzel havalarda diğer dışarıdaki işlerini yaparmış (hakları ödenmez ).. Evimize ilk otomatik çamaşır makinası 6 yaşımda alındı..Hatırlıyorumda önünde oturup çamaşırları çevirmesini hayranlıkla izlemiştim :D Bunları düşünürken şimdi herşeyi otomatiğe bağlamışken hala zamanın bize yetmediğinden şikayet ediyoruz ya,okadar şükürsüzüz ki öyle değilmi ?

Bukadar nostaljiden sonra asıl konuma geleyim :)
Bir hafta önce çamaşır makinamdan boşken gider kokusu almaya başladım ..Beyazlara kosla kullanıyorum , yumuşatıcı mutlaka kullanıyorum ama yinede kokuyu gideremedim..

Bende bol sirke ve birazcık kıvamlı çamaşır suyu döktüm kazanın içerisine ve yüksek ısıda boş bir şekilde uzun programda yıkattım..Şimdi kokudan eser kalmadı..

Sirkeyi temizlik amaçlı çok kullananlardanım..Hatta salatalar için kullandığım sirkeyi ayrı temizlik amaçlı sirkeyi ayrı alıyorum..Yemekler için kaliteli sirke temizlik için normal sirke alıyorum..Biliyyorsunuz piyasada 1 tl.ye bile sirke satılıyor..

Vicut temizliği için daha önce BURADAKİ yazımda ayrıntılı yazmıştım oradan bakabilirsiniz..

Kettle (su ısıtıcı ) kirecini temizlemek için vede bulaşık makinasında nasıl kullandığımıda BURADAKİ yazımda yazmıştım o yüzden ayrıntılı yazmıyorum..

Bu tür kokularla karşılaşırsanız sirkeyle temizlmeyi unutmayın olurmu?
Bol hijyenli  günler diliyorum :)

6 yorum:

Ciddi misin ? Bende de arada bu sorun oluyor. Başa çıkamıyorum. Yazını okuyunca hazine bulmuş gibi oldum :) Çamaşırlrın yıkandığı yere yani içine mi döktün canım ? Bir de 90 derecede mi yıkadın ? Süper bilgi süpperrr. Gerçekten teşekkürler :)

Ahu canım faydalı olmasına çok sevindim..Birçok kişi aynı sorunu yaşamıştır düşüncesiyle paylaştım :)
Direk kazanın içerisine dökütm canım sirke ve ç.suyunu..90 derecede uzun programda yıkattım..İnşallah senin sorununda gider..Fayda görürsen yazarsın olurmu canım ?

CANIM ÇOK GÜZEL BİLGİLER VERMİŞSİN ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ
HAYIRLI GÜNLER
BİTANEM


Seyyah Gül Canım faydalı olduysa ne güzel :) Sevgiler..

Ayşegülümm sirkeyi ben de duymuştum .Hatta son durulama suyunu sirke ile yaparsan saçlarada çok parlaklık veriyormuş .Ne kadar faydalı bir gıda zaten evinizden sirkeyi hiç eksik etmeyin derler çok doğru .Ben de bulaşık makinesi için bir deneyim .güzel bilgilerini bizlerle paylaşmana çok teşekkürler canımmm sevgilerimle..

vişnap saçlara hiç denemedim doğrusu duymadımda ilk senden duydum desem :) Ama çok kullanıyorum özellikle temizlikte..Sirke evde bulundurmak Sünnet olduğunu biliyorum canım :)
Rica ederim bendende sevgiler :)

Yorum Gönder