İrmik Tatlısı Sütlü Bisküvili





Bu akşam yemeğe misafirim vardı..Halamızın oğlu askerden dağıtım iznine gelip Şırnakta bir sınır karakoluna düşmesi nedeniyle bir moral yemeği yiyelim dedik..Anneside şuanda yurt dışında olduğu için ben ablalık edeyim ona dedim..Güzelde oldu yarım elma gönül alma işte..

Yemekler ağır olunca yanına hafif  bir tatlı yapayım dedim , Güzelde oldu ..

İrmik tatlısı sütlü tatlılar arasında en hafif tatlılardan birisi..İçerisinde yağ olmadığı için yemek sonrası için ideal bir tatlı..Çokta kolay yapılışı var..Nasıl yaptığıma gelirsek..

Malzemeler :
1 Litre süt
8 tepeleme yemek kaşığı şeker
9 tepeleme yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 Adet muz
Bir miktara isteğe bağlı çeşitte bisküvi

Yapılışı :
Süt , irmik ve şekeri tencereye döküp çırpıcıyla karıştırarak pişiriyoruz..Kaynamaya başlayıp göz göz olunca altını kapatıp vanilyayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz..

Hafif ıslattığımız kek kalıbı yada borcama pişen tatlımızın yarısını döküyoruz..Üzerine isteğe göre çeşitte bisküvi diziyoruz..Ben bebe bisküvisi kullandım mesela ..Bisküvilerin üzerine dilimlenmiş muzlarıda dizip Kalan tatlımızıda üzerine ekliyoruz..

Buzdolabında 3-4 saat bekletiyoruz..Sonrasında kalıbı ters çevirip üzerini isteğe bağlı , bisküvi tozu , tarçın ,ceviz , fındık ,yada benim gibi çikolata sosla süsleyebilirsiniz..

Sonrasımı ? en kolay ve keyifli yanı oarası işte :)
Pişirmek isteyenlere Afiyet bal şeker olsun efenim :))

14 yorum:

aaalllllaahhhh gece gece bu yemek işkencesi bana yapılır mı yawwf :((.

Ayşegülümmm bir şey itiraf edeceğim irmik tatlısını hiç sevmeyen yoktur derler ya peki ben neden sevemedim bir türlü:(Ama senin tarifinle mutlaka yapacağım ev halkını bu lezzetten neden mahrum bırakıyorum ki anlamışta değilim.Canımm ellerine sağlık nefis güzel görünüyor tatlın en kısa zamanda yapacağım süpriz olsun evdekilere:)

Yalçın Güler Buyur sanada ikram edelim bitmedi henüz :)

vallaha güzel olur gece gece iyi gider. varsa ben 2 tabak alayım :))

vişnap Hahaaa Bende birşey itiraf edeyim bende irmikle yapılan tatlı , helva türlerini sevmem :) Bukadar çikolata sosu neden döktüm sanıyorsun irmiği bastırsın diye :D Eşlere küçük sürprizler yapmak gerekiyor :)

Yalçın Güler İstersen hepsini göndereyim :D Canın sağolsun mümkün olsa keşke..

:D teşekkür ederim ablacığım düşünmen bile yetti yani yemiş kadar oldum ama böyle şeyleri gece gece paylaşma yahu öğlen neyim paylaş :)

Hayır ben çooook severim siz yapın ben yerim :D

Yalçın Güler Ah ah benim bir kızım var pc faresi ,düşmanı ne dersen de..O uyumadan böyle şeyler yazmam mümkün olmuyor pek idare et artık..Yada sen benim blogu gündüz ziyeret et olmazmı :D

Emine Kaya canın sağ olsun canım hepsi senin olsun çikolata sosları bize yeter :D

Elinize sağlık nefis olmuşş:) sevgiler

Elifle hayata dair Teşekkür ederim , bendende sevgiler size :)

Harika :)Ellerine sağlık canım.Arkadaşının oğlu da inşallah askerliğini yapıp sağ salim eve döner.Allah yardımcısı olsun.Bloğuna takibe aldım bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.

Büşra Kahveci ,Teşekkür ederim ..Arkadaşım değil halamızın oğlunu gönderdik şırnak'a , güzel duana amin diyorum :) Hoşgeldin , herzaman beklerim :)

Yorum Gönder