Türkiye Tarihinin En Başarılı Bakanı !




Yazımın en başında belirtmeliyimki bu yazım kesinlikle bir siyasi yazı dağildir..Hayatımda hiçbir partiye üye olmadım , hiçbir partinin organizasyonlarına katılmadım , hiçbir siyasi oluşumu savunmadım !

Ama hiçkimse şuanki hükümetin başarısını göz ardı edemez bende dahil ! ÖZellikle sağlık konusunda resmen devrim yaptılar..Zaten en başarılı politikalarının sağlık yönünden olduğunu düşünüyorum..

Bu başarıda en büyük payın Sağlık eski bakanı Recep Akdağın olduğunu düşnüyorum..Türkiyede Birçok  sözü geçen kesimleri karşısına alarak hep halkın yararına kararlar aldı..Sağlıkçıların çok tepkisini çekti..
Bu ülkede muayenehaneler adı altında kazanılan haksız parayı anlatmama gerek yok sanırım ..Hepimiz halk olarak o doktorların maduriyetini yaşamışızdır..Bizzat ben çok yaşadım..

Bir kadın olarak 9 ay boyunca özel muayenehaneye , dişinden tırnağından artırıp veren bir kadının ,bir sıkıntı olursa anında doğumda yanında olacağım denmesine  , gece 4 saat doğum masasında ölümden dönmesine rağmen doktorun yatağından kalkıp gelmediğini , üstelik çocuğun kordon bağının kısa olması ve bunun doktor tarafından bize söylenmemesini , normal doğum nasıl yaptığına şaşıran ebeleri ve yüzsüz bir şekilde sabah gelip nasılsın diyen doktorları gördüm..Yabancı değil bizzat yengem yaşadı ,bende yanındaydım !

Haram olsun aldığı paralar o kadın doktora !

O doktor yüzünden bende normal doğum fobisi oluştu ! Kendim korktuğum gibi başkalarını görüncede titremeye başlıyorum..

Buna benzer birçok olaylar yaşayan binlerce kişi vardır eminim buna ..

Bu tabuların hepsi yıkıldı çok şükür !
Doktorlar özensin diye dökülen paralar ortadan kalktı..Paradan geçtim keşke aldıkları paranın hakkını verselerdi..

Bu kesimin hekimlerin çok azını teşkil ettiğini düşünüyorum..Zira çok merhametli işini hakkıyla yapan , Halka hizmet Hakka hizmettir düşüncesinde çalışıyor doktorlarımız..Allah hepsinin işini , gücünü ,yollarını ,bahtlarını açık eylesin..
Çok zor bir meslek yürütüyorlar..Binlerce çeşit insanla akşama kadar muhatab oluyorlar..Saatlerce ameliyatlar yapıyorlar .. Allah kolaylıklar versin hepsinede..

Benim bu yazıyı yazmam zaten doktorlarla alkalı değil sistemle..

Benim babam devlet memuruydu ama ssk'lı olanların neler çektiğini , ilaç kuyruklarında ömür tükettiklerini , hastanelerin pislik içinde yüzmesini , muayene sırası için gece 5'te sıraya yazılmak için hastahanelere koşulduğunu, özel hastahaneleri sadece belirli sınıf insanların kullanabildiği zamnaları hiç unutmuyorum..Unutamamda !

Bazı insanlar nankörlüklerinden unutabiliyorar ama bu dünyanın diğer tarafıda var bari onu unutmayalım..

Ben sağlık bakanı Recep Akdağın  bir vatandaş olarak değişmesine  üzüldüm ..Diğer bakanların değişmesi isabet olmuş !

İnşallah yeni sağlık bakanı Eskisini aratmaz ve sağlık konusunda dahada ileriye , hak ettiğimiz hizmete kavuşana kadar çalışmaya devam eder..
Yeni bakanada görevinde başarılar diliyorum..

Baştada dediğim gibi parti yada siyasi amaçlı yazmadım bu yazıyı..Zatende işim olmaz..Sadece sağlık konsunda yaşanan güzel gelişmeleri  ve emeği geçen Bakanı yazmadan geçemedim..

Teşekkürler Recep Akdağ..Emeğiniz ,gayretiniz için..

Bundan sonraki yaşamınızda yolunuz , bahtınız açık olsun..Bu ülke eminim yaptıklarınızı ve sizi unutmayacaktır !
İyi veya kötü :)


( Bu resmi internette gördüm paylaşmak istedim )




Son not : Herkesin görüşüne saygılı olduğumu söylemek isterim..Dilediğiniz gibi yorum bırakabilirsiniz :) hakaret ve küfür hariç!

0 yorum:

Yorum Gönder