İnternetten Dava Açmak




 Gün geçtikçe internet hayatımıza kolaylıklar katmaya devam ediyor..Birçok işlemi tek tıkla yapabilir hale geldik..
Bu kolaylıklara internetten dava açma imkanıda eklendi..
Daha önce tek tıkla dava sonucu öğrenilebiliyordu şimdide direk dava açma imkanı olacak..
Bunu yapmak için e devlet şifreniz olması şart ..Bu şifreyle hem dava açabilir hemde dava sürecini takip edebilirsiniz...
Bu sayede sadece mahkeme günü adliyeye gitmek yeterli olacak..

Bu yeni sistem dava sayısını oldukça artıracak olsada zamanla sistem bilinçli kullanılmaya başlayınca ihtiyaç duyanlar için bulunmaz bir nimet olacaktır diye düşünüyorum..

E devlet şifresi nereden ve nasıl alınır ?
e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.

Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir.

3 yorum:

hmm ilginçmis ama gerekli bencede, tesekkurler bilgi için canim

Fransali Gelin ..Evet canım ihtiyacı olanlar için büyük kolaylık sağlayacak..Rabbim ihtiyaç duyurmasın inş hiçbirimize ..

e devlet şifresiyle dava açılmıyor.e imza ya da mobil imza olması gerekiyor.

Yorum Gönder