Patates Topları 2

Herkese merhaba..Üç gündür kızımın ateşi çıkıyor..Aşı vurdurduğum günün ertesi gün başladı..Çok yükselmeden rutin bir ateş yaşıyoruz..39'u hiç aşmadı o yüzden acile flnda götürmedim..Bugün çok az ateşi var yok gibi birşey.Akşama kadar tamamen geçmezse dr. götüreceğim artık..Tabii bu durum Anneye uykusuzluk ve yorgunluk olarak yansıyor..Herzamanki gibi :(

Daha önce Buradaki yazımda buna benzer bir paylaşımda bulunmuştum bu sefer farklı şekilde yaptım patates toplarımı..Misafirlerime yaptım ve tam not aldım..
Yapılışına gelince ..
4 Adet patatesi kabuklarını soyup dörde bölerek tuzlu suda haşladım.Haşlanınca içeisine tereyağı, kaşar peyniri rendesi , yarım bardak süt ekleyip eziciyle püre yaptım.Pürenin içerisine bir tutam dereotu , sarımsak  ekleyip karıştırdım ve soğumaya bıraktım.
Soğuyunca ceviz büyüklüğünde parçalar  koparıp elimle yuvarladım..Daha önceden ince doğranmış maydanoz (benimkiler biraz büyük kaçtı ) pul biber ve hindistan cevizi tabaklarda hazırladım.Elimde yuvarladığım topları bu malzemelere bandırıp servis tabağına aldım..

Çörek otuda kullanabilirsiniz o anda evde bulunmadığı için kullanmadım..
Hindistan cevizi nasıl olur diye düşünürseniz çok yakışıyor bence deneyin derim..

Yapmak isteyenlere şimdiden afiyet olsun..

4 yorum:

Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyorlar :)
Mutlaka deneyeceğim inşaAllah.. Ve Rabbim kızınıza acil şifalar versin.
Sevgiler...

ZîŞuuR Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.. Benden'de sevgiler :)

yapıyosun sen bu işleri :D

Yorum Gönder