Patates Kaseleri







Ramazan ayının sonlarına gelirken ufaktan ufaktan hüzünlenmelerde başladı..Ramazanın benin hayatımdaki yeri çok çok anlamlı..Bu yüzden çok üzülüyorum...Bayramda ailemeden uzak olacağım duygusuda tuzu biberi..

Önceki akşam iftar misafirlerimize yaptığım patates kaselerini paylaşmak istedim..Daha çok şeyler vardı ama iftar telaşından bitmiş hallerini çekemedim :)

Fazla uzatmadan hemen tarife geçeyim..

Öncelikle 4 adet büyük boy patatesi kabuklarını soyup tuzuyla birlikte haşlıyoruz..Haşlanan patatesi ezme kabına alıp içerisine istenilen miktarda tere yağı,süt,kaşar peyniri ekleyip eziciyle güzelce eziyoruz...

Ezilen pürenin içerisine rendelediğimiz kornişon turşu , maydanoz , bir tutam dere otu , 3_4 diş sarımsak , nane , pul biber ekleyip tekrar güzelce karıştırıp soğumaya bırakıyoruz..(Haşlama Suyuna yeterli tuz attığımız için tekrar tuz atmaya gerek yok )

Diğer taraftan 2 adet havuç'u rendeleyip tavada biraz sıvı yağ ve tuz ekleyip soteliyoruz..

Soğuyan patatesten elimize ceviz büyüklüğünde parça alıp çanak şekli verip servis tabağımıza diziyoruz..

Yeterli miktarda yapınca çanakların içerisini sotelediğimiz havuçlardan dolduruyoruz..

Üzerine isteğe bağlı olarak süzme yoğurt koyabilirsiniz..Ben mayonezle süsledim çokta lezzetli oldu..Mayonezin üzerini maydanoz yaprağıyla süsledim.. Misafirlerim tarafından çok beğenildi..

Hem pratik hemde masaya şıklık katıyor denemenizi tavsiye ederim..

Şimdiden afiyet olsun :)





4 yorum:

Amak-ı Hayal..Bizde ailecek çook seviyoruz :))

Nefis görünüyorlar, Ellerinize sağlık :)

Yorum Gönder