Fırında Patates Kızartması


Patates kızartması sevmeyen çok azdır sanırım..Özellikle eşim çok sevdiği için evde sık sık yaparım..Malum çok yağlı olduğu için fırında yapmaya başladım..Fırındakinide çok beğendi eşim ve artık yağda kızartmıyoruz..Hem hafif hemde lezzetinden birşey kaybetmiyor..Gelelim nasıl yaptığıma..

4 Adet orta boy patatesi soyup normal kızartma şeklindekinden biraz büyük doğruyoruz..Hepsini doğradıktan sonra süzgeçte yada ben sebze kurutma aparatında kurutuyorum..Olmayanlar süzgeçte suyunu süzebilir..Tam süzülmesede fark etmez iki şekildede oluyor :) Patatesleri bir kabın içerisine alıp üzerine pul biber , tuz , kara biber , nane .2 yemek kaşığı sıvı yağ (bunlar isteğe bağlı sadede olabilir ) ekleyip güzelce karıştırıyorum..

Diğer taraftan fırın tepsimize yağlı kağıt serip fırınımızı 200 derecede ısıtıyoruz..Baharatladığımız patatesleri tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde yayıyoruz..

Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için resimdeki kıvama gelince pişti demektir..İserseniz emin olmak için çatalla patatesleri kontrol edebilirsiniz..

İşte size çok hafif ama normal kızartmadan lezzet olarak hiç farkı olmayan bir lezzet.. Afiyet olsuuuun :)

Not : Hiç yağ kullanmadanda yapabilirsiniz ..

0 yorum:

Yorum Gönder