Saç Boyasında Zehir !


Saç boyaları yıllardır hep tartışılır..Hem dini açıdan hemde sağlık açısından..Dinimiz açısından tabaka oluşturup oluşturmadığı (tabaka oluşturuyorsa gusül abdesti olmuyor ) sağlık açısındanda civa olup olmadığı...Özellikle hamilelik ve emzirme sırasında çok çok dikkat edilmesi gerekiyor...Bence bu durumda kesinlikle kullanılmamması gerekiyor ama tabii herkesin kişisel tercihi saygı duyarım ! Ben saç boyalarından pek anlamam çünki saçımı hiç boyamadım..Beyazlayana kadarda boyamayı düşünmüyorum..Herzaman doğallıktan yanayım ! Diğer yandan saç boyalarının saçı beyazlattığını bilmeyen yoktur sanırım..Kuaförünüze yüzde yüz güvenmiyorsanız yada hangi marka kullandığını gözünüzle görmediyseniz herzaman bahsettiğim risklerin olasılığı yüksek..

Biliyorsunuz son zamanlarda sahte üreticiler hangi ürün olursa olsun sahtecilik yapıyorsa deşifre edilmeye başladı..Sağlık bakanlığı saç boyasında "civa" bulunduğunu ve piyasadan toplatılmaya başlandığını açıklamış..Edindiğim bilgiye göre bazı radyolar bu saç boyasından dinleyenlere hediye olarak bile dağıtıyorlarmış..

"Gray Hair" markalı saç boyasından bahsediyorum..Bu markada sağlık bakanlığı civa tespit etmiş..Tabiii yinede kullanıp kullanmamak size kalmış !

Son olarak kullandığınız ürünlerin üzerinde (kurşun asetat )olup olmadığına dikkat edin.. Eğer varsa kullanılması sakıncalı demektir..

0 yorum:

Yorum Gönder