Evde Pizza Yapımı


Yarın Pazar ..Pazar denilince Pazar kahvaltıları hamur işleri geliyor aklıma :) Eşimde bende pizzayı çok seviyoruz ..Dışarıda yesekte evde uğraşıp beraber yapmanın zevki çok farklı..İçerisinde sevgi olduğu içinde tadından yenmiyor desemde inanmayın löp löp yeniyor :) Neyse evde yapmak isteyenler için kendi tarifimi vereyim..
Öncelikle mayayı ılık suyun içerisine alıp üzerine 1 çay kaşığı şeker ekliyoruz.. 3 su bardağı una mayalı suyu ,3 yemek kaşığı sıvı yağ,1 tatlı kaşığı tuz ,aldığı kadar su ekleyerek ne sert nede yumuşak orta kıvamda bir hamur elde ediyoruz..

Sosu:
İster salçayı sütle açıp..İçerisine az karabiber ,bir tutam tuz ,2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek hazırlayabilirsiniz..İstersenizde domatesi rendeleyip içerisine istediğiniz baharatı ,biraz su ekleyerek pişirip sos hazırlayabilirsiniz tercih size kalmış..

Üzerine :
Rende kaşar
Mantar
Sucuk yada sosis evinizde ne varsa
Mısır
Varsa kuru domates yoksa normal domates
Biber
Yeşil_siyah zeytin
Tercihe göre beyaz peynirde kullanabilirsiniz

Üzerinin malzemesi tamamen tercihe yada evinizdeki malzemeye bağlı...İstediğiniz herşeyi kullanabilirsiniz..

Yapılışı:
Hamurun mayalanmasını bekliyoruz..(Hamur birkaç saat önceden mayalanmaya bırakılırsa daha güzel olur) Hamuru az unla birlikte merdane yardımıyla (yapabilen eliyle) açıyoruz..Tepsiye yağlı kağıt seriyoruz..Açtığımız hamuru tepsiye alıyoruz..Üzerine önce sosu sürüyoruz ardından kaşar peynirin yarısını ekliyoruz..Üzerine malzemeyi sırayla ekliyoruz..En üstüne kalan kaşar peyniri serpip 15_20 dakika kadar bekletiyoruz..(hamurun dinlenmesi için )..Sonra 180 derece fırında kenarları kızarana kadar pişiriyoruz..Fırından çıkarıp afiyetle yiyoruz :) Burayı yazmasamda olurdu ama neyse..Ben kare fırın tepsisinde yaptım..Siz istediğiniz tepsiyi kullanabilirsiniz..
Not: hamuru açarken çok kalın açmayın Güzel pişmez..




2 yorum:

Annemde yapıyor bazen, çokta güzel oluyor =)

AlperenAnneninde eline sağlık eminim çok güzeldir :)

Yorum Gönder