Ter Kokusu İçin Bunu Yapın

Doktorum Programında Ayak el ve diğer bölgeler için terleme problemi konuşuldu..Uzman doktorun ter kokularını gidermesi ve önlemesi için verdiği özel tarifler dikkatimi çekti..Paylaşmak istedim.. Ayak kokusu için olan özel tarif... Malzemeler 2 litre su 1 bardak sirke 1 kahve fincanı kına Hazırlanışı Tüm malzemeleri ayaklarınızın sığacağı bir leğende iyice karıştırın. Haftada 3 kere 15'er dakika ayaklarınızı bekletin. Not: Kına bol suya karıştığı için kesinlikle ayak ve ellerde leke bırakmıyormuş.. Koltukaltı ve diğer bölgeler için koku önleyici karışımlar ... Birinci karışım; 1 litre suya bir bardak sirke ekleyip ter bölgelerinizi bu karışımla silebilir yada yıkayabilirsiniz... İkinci karışım; 3 litre suyu kaynatıp içerisine bir avuc adaçayı ekleyin..Bir taşım kaynadıktan sonra soğumaya bırakın ve bu karışımla ter bölgelerinizi yıkayın..Arta kalanı buzdolabında saklayıp 2-3 gün kullanabilirsiniz..Ayrıca adaçayı içilincede kötü ter kokularını önlüyormuş..
Ayrıca yenilen baharatlı yiyeceklerinde kötü ter kokusuna sebep olduğunuda unutmamak gerekir..
Son olarak Özellikle hamileliğin 3 ayına kadar adaçayını doktorların önermediğini unutmayın (düşük tehlikesi yarattığı için )..3 ayından sonrada doktorunuza sormadan çayını içmeyin..
Not :Ben yarı sirke yarı su karışımı yapıp duştan önce ter bölgelerimi o karışımla yıkıyorum..Duşumu aldıktan sonrada krem yada en basit bir rolnn sürerseniz en az 2_3 gün ter kokmadığınızı göreceksiniz..Denedim çok etkili..Bütün yaz onu kullandım rahat ettim..Hatta bir pet şişede karışımı hazırlayıp duşta bıraktım pratik istediğim an elimin altında oldu..Duştan önce kullandığım için kesinlikle kokusu kalmıyor ..

0 yorum:

Yorum Gönder