Öğretmenlere Hediye Alırken Abartmayalım !


Aslında konuya nereden başlasan bilemedim ..Bende direk olarak yazıyorum.Bugün apartmandan iki komşumla oturup sohbet ettik biraz..Onların Çocukları okula gittiği için konunun çoğu okul meseleleriydi..Komşumun birisi sınıflarında yılbaşında öğretmene hediye almak için kişi başına 25 tl toplandığını bununla öğretmene altın alacaklarını anlattı..Okadar şaşırdım ki bu duruma yazmaya karar verdim..Daha önce öğretmenler gününde 150 tl ye eşofman takımı almışlar git gide çıta yükseldiği için şimdide altın almaya karar vermiş bazı işgüzar veliler.Neymiş efendim diğer sınıftaki veliler marka poşetlerle hediyeler getiriyorlarmış bizim sınıf neden pasif kalsın!..Zihniyeti düşünebiliyormusunuz ? Ağzım açık dinledim..Ayrıca o işgüzar veliler fikir üretirken acaba öğretmeni kuföre götürüp kaş,bıyık,saç bakımımı yaptırsak diyede düşünüyorlarmış..Pess diyorum bukadarınada..Öğretmenin kaşı ,bıyığı,saçı,başı sanki onlara kalmış..Ağdada yaptırında bari tam olsun...Tövbe..Tövbee..Madalyonun diğer yüzüde var tabi Öğretmenler! Hadi veliler asgari ücretle geçinen kişilerden para toplamış ,hayatlarında 150 tl lik eşofman giymeyen kişiler onlara hediye almış peki o öğretmenler bu hediyeleri neden kabul ediyor ? Hadi ilk alışlarında kabul ettin ikincisini önlemek için katiii bir dille neden reddetmiyorsun bu konuda uyarmıyorsun velileri ?Bence onlarında işine geliyor bu durum..Eskiden benim ilkokul zamanımda öğretmene mendil yada kalem götürürdük ..Ama bu hediye içten verildiği için bizim için çok kıymetli idi.Şimdi diğer sınıflarla yarış yapmak için alınan hediyeler nekadar samimi olabilirki ? Sanırım konuyu anlatabildim..Bunun yorumları siz değerli okuyucularıma kaldı..
Son olarak işini mesleğini iyi yapan,bütün zamanını severek çocuklara adayan ,işine hiçbir çıkar karıştırmayan tüm öğretmenlerimize saygılarımı ,sevgilerimi gönderiyorum..

4 yorum:

pes yani bu kadar olur. sok oldum resmen canim. Insanlar hakikaten abartiyor. Bunlari alan ogretmenlerede kiziyorum gerçekten. Pes vallahi pes

Fransali Gelin Bu duruma ne söylense az..

hiç bir şey diyemiyorum... zaman geçtikçe insanlar ne hale gemiş =(

Pes doğrusu bu kadar da abartılmaz .. malesef hediyenin manevi değerinden çok maddi değerinin önemsendiği bir devirdeyiz artık..

Yorum Gönder