Kettle (Su ısıtıcı ) Kireci Nasıl Temizlenir


Bu konuyu kireçten bıktığım için açıyorum..Antalyanın suları okadar kireçliki eve en çok kireç sökücü alıyorum dersem yeridir..Demlikler , lavabolar , musluklar heryer kireç oluyor anında..En çokta sürekli kullandığım için kettle içi kireç tutuyor..Çok Evet diğer yerleri kireç sökücüyle temizliyorum fakat kettle ve demlik içini kimyasal madde olduğu için onunla temizleyemiyorum..Bende sirkeyle temizlemeye başladım..Kettle içine bir miktar sirke döküp kaynatıyorum hemen söktürüyor kireci..İnanılmaz ama anında o kireç yumuşuyor..Böylelikle içim rahat şekilde kullanabiliyorum..Sizlerlede paylaşmak istedim ..Belki benim gibi bu konudan madur olanlar vardır diye..Aslında bulaşık makinamın parlatıcı bölümündede sirke kullanıyorum..Ara sıra çamaşır makinamı boş olarak sirkeyle yıkıyorum..nekadar kireç tutuğunu göremiyorum ama kettle bukadar kireçleniyorsa makinalarda kesin öyledir diye düşünüyorum..
Son Not :Kettle sul doldurup sirkeyi o suyun içine dökerek kaynatıyoruz..Bazı arkadaşlar sadece sirke konduğunu zannetmişler o yüzden bu notu düşmek istedim..Ayrıca sirkeyle kaynattıktan sonra blaşık süngeriylede yumuşamış kireci temizliyoruz..Sürekli bu şekilde yıkayınca kalıcı kireçler oluşmuyor..

14 yorum:

Annemin en çok şikayet ettiği konulardan birisidir bu, sırf Hatay'da sular kireçli diye babam ilçeden su getiriyo bidonlarla :D

By İzocin Hatayda buradan çok uzak değil orasıda çok kireçlidir eminim..Her temizlikte bir kutu kireç sökücü harcıyorum :)

Annemi görüyorum sürekli habire uğraşıyo mutfakta :)) Ne diyim Allah yardımcınız olsun :D

Fransa'da sular berbat kireçli, sirkenin ise yaradigini bilmiyordum çok iyi oldu bu haber :) Tesekkurler

By İzocin kadınların ömrü mutfakta geçiyor malesef :))

Fransali Gelin Sirkeyi dene pişman olmazsın :)

Bizim buranın sularıda çok kireçli sirke işe yarıyorsa hemen deneyeceğim.Daha önceki kettle atmıştım.Sadece sirke ilemi kaynatıyoruz?

abide Evet sadece sirke ve su..Kettle kaynayınca kireçlerin yumuşadığını göreceksin..Ama uzun zamandır kireç tutmuşsa hepsini çıkarırmı bilemiyorum..Sürekli kullanınca tertemiz yapıyor..Su kaynayınca süngerle kireci yıkayıp duruluyorum okadar :))

Ne güzel bir tüyo, kireç çözücü kullanmaktan çok daha iyi. Hemen deniicem.

Teşekkür ederim blogumu izlediğin için, ben de keşfetmiş oldum seninkini. İzliyorum, gene beklerim :)

denizsaatcioglu.blogspot.com

deniz saatçioğlu Beğendiğim blogları takip ederim herzaman..Fırsat buldukça senin bloguda ziyaret ederim diye izlemeye aldım..İzlemeye almayınca bir müddet sonra unutuluyor site adı:)

Sirkeyi dene bencede ben çok memnunum o yönden..Sonuçta yemeğe , çaya fln kullanıyoruz kettle..Kireç sökücüyle Direk kimyasallar vicudumuza giriyor..

Merhaba,
Ben de yeni izlemeye başladım blogunu. :)
Kettle'daki kireçleri, limon tuzu da çok güzel çıkarıyor. Üstelik eski olanların da hakkından geliyor ve ayna gibi oluyor.
Bir paket limon tuzunu, kettle ın içindeki suya atıyor ve kaynatıyorsunuz. Yerleşmiş kireçlerde, 2 paketi peşpeşe yapmanız gerekebilir ama bir kere temizledikten sonra 1 paket yetiyor. Sirkenin kokusundan çekinenler veya sirkeyle eski kireçleri çıkaramayanlar için alternatif olsun istedim.

Tannesi Öncelikle hoşgeldin..Memnun oldum bloguma katılmana :)

Limon tuzunu duymamıştım ben..Oda güzel ve doğal bir fikir..Kireç sökücü olmasında! ..Sirke biraz kokuyor ama çokta değil..Tabi hamile fln değilseniz :))

Şimdi denedim ketılda, sirke yerleşmiş kalın kireci çözmedi. Bir de limon tuzunu deniyeyim bakalım.

Kayınvalidem çok kireç tutmuşsa susuz birazcık çalıştırıp krecin parçalanmasını sağlıyor..Bi deneyin belki işe yarar :)

Caydanligi suyla tamaman doldurun.icine bir yemek kasigi limon tuzu atin.kaynatin.iyice kaynayinca ocagi kapatip suyu lavaboya bosaltin.caydsnligin icini bir bezle hafifce ovun ve durulayin.ilk gunku gibi oldugunu goreceksiniz.

Yorum Gönder