Chat Sitesinden İlginç Mail Aldım


Şimdi başlığı okuyunca diyeceksinizki normal hergün bunlardan spam olarak birsürü geliyor diye...Doğru banada geliyor..Çok güvenli olduğunu savunan google mailime dahada çok geliyor ..Zengin dullar külübü fln diye :) Neyse fazla konudan uzaklaşmadan hemen izah edeyim...Mailde ilginç olan özel kullandığım mail adresi ve kendimize has şifrem vardı...Normalde pc de mail programı kullanıyoruz..Eşiminde benimde bütün maillerimiz ortak bir noktaya geliyor..herşey şeffaf yani..Grektiğinde o benimkilere gerektiğinde ben onun maillerine bakabiliyorum..Hatta pc de gezindiğimiz şifreyle girilen heryere otomatik giriyoruz hangisinin şifresi hangisi unutuyorum çoğu zaman..Eşim maili açınca beni çağırdı bu ne diye..Çok şaşırdım...Tamam mail adresimi hadi biryerden buldular diyelim peki kendimize has şifremi nerden buldular ? Ayrıca mailde hesabını aktif et diyordu...Sanki gerçekten öyle bir siteye üye olmuşum gibi..Şimdiyi geçtim bekarken bile böyle sitelere hiç girmedim ben..Bana göre pislik yuvası o tür siteler..Benim ahlakıma yakışan şeyler değil..Neredenmi biliyorum tabiki giren arkadaşlarımdan :) Allahtan eşimle güven sorunu yaşamıyoruz..Yoksa ciddi bir tarşışma nedeni olablirdi..Kendimi aklamak zorunda kalabilirdim...Belli başlı 5_6 tane şifremiz var bizim..Banka kartları , internet bankacılığı, blogger ,mailler , herşeyimiz bu 5_6 şifre ekseninde.. Hatat Bazan unutuyorum o değilse mutlaka diğeridir diye birkaç şifreden sonra buluyorum :) Birkaçgündür kafama takıldı bu konu..Seçenekler düşündüm..Acaba yakın zamanda ben nerelere üye oldum diye..belki o sayede şifreme ulaştılar diye..Ama ben sadece araştırmak amaçlı mecbursam üye oluyorum biryerlere..Üye olsam bile şifrem mutlaka 12345 olur...Hadi facebook şifremi çaldılar dicem onun şifresi farklı..Birtürlü işin içinden çıkamadım...Bu konu bana şunu öğrettiki nekadar dikkatli olsamda demekki açık veriyorum...Başkada birşey aklıma gelmiyor..Sizinde bu konuda fikirlerinizi almak isterim.....Çünkü ben bir sonuca varamadım :)

6 yorum:

ben size bi tahmin yürüteyim. şimdi normal içeriğe sahip bir foruma üye oldunuz. bazı uyanık arkadaşlar hackledikleri yada bir şekilde çektikleri forum databasesi içinden üyeleri kendi sistemlerinin üyelik databasesine çekip toplu olarak mail gönderdiyor hepsine. böyle bir durum yaşanınca da kişi haliyle " allah allah ben buraya üye olmuşum demekki vardır bişey dur bi daha bakayım" diyerek siteyle ilgilenmeye çalışıyor. aslında kişiler amacına ulaşmış çünkü amaçları mail alanları şaşırtmak. aynı durum benimde başıma geldi. benim heryerde kullandığım nick ve şifremle bir sürü yerde üyeliğim var ne hikmetse. yani demek istediğim normal içerikli sitelerin
üyelik db'sini çekerek sizi üyeymiş gibi gösteriyorlar. sonrada toplu mail atıyorlar.

bir ihtimal o mail nerden geldiyse ,onun sizin daha önceden üye olduğunuz başka bir yerle ilişkisi söz konusu olabilir. yani farklı gibi görünselerde temelde aynı yerler olabilirler.

Gasteci , ccc8 Teşekkür ederim yorumlarınıza..bende bahsettiğiniz konuyu düşündüm fakat yazımdada belirttiğim gibi bana gönderilen şifreyi ben özelimden hariç hiç kullanmam..Konuyu yazma sebebimde burası zaten...

hmmm çok ilginç, bende mi degistirsem ne yapsam sifremi

Merhabalar, iyi bayramlar dilerim.

Tesadüf eseri yazınızı gördüm.

Ve okuyunca aklıma ilk Gasteci'nin de dediği gibi "üyelik db'sini çekerek sizi üyeymiş gibi gösteriyorlar." Sonrada toplu mail atıyorlar. diye geldi..

Yalnız siz şifrenizin çok özel olduğunu ve başka bir yerde kullanmadığınızı söylüyorsunuz o zaman yaşadığım şöyle bir şeyde bahsedeyim...

Birgün bilgisayarın başındayken bilgisayarımda birisinin olduğunu farkettim. İnternetteyken masaüstü geldi birden. Ekranda kastı. Hemen farkettim. Bilgisayarı kapatmadım. Yalnız korkutma amaçlı arkadaşa bilgisayarımda birisinin olduğunu söyledim. Ve fazla kalmadan çıktı. Girenin Türk olduğu belliydi. Yazdıklarımı anlayarak çıktığına eminim.

Veri transferi yaptığını sanmıyorum çok erken farkettiğim için. Hemen bir reset ve sistem taraması yapıp güncel şifrelerimi değiştirdim.
İçim rahat atsın diye de format attım.

Sebebinin Warez sitelerinde sıkça takılmama bağlıyorum. Zira indirdiğim ve deneme amaçlı kurduğum bir çok programı taramadan kullanıyorum. Bunlardan sızan bir virüs, key loger ya da diğer yollarla bilgisayarıma sızıldığını düşünüyorum.

Tavsiyem güncel şifrelerinizi güncellemeniz ve bilgisayarınızı gözden geçirmenizdir.
İndirdiklerinize dikkat edin. Mecbur kalmadıkça bilinmedik sitelerden indirme yapmayın. Her linke tıklamayın...

Bu arada takipçinizim, saygılar (:

Muhammet ORAL Yorumunuz için teşekkür ederim..Yazdığınız herşeye dikkat ederim aslında..Özellikle eşim bu konuda çok dikkatli ve benide hep uyarır..Ama yinede sizin bahsettiğiniz konu daha mantıklı geldi bana..Bir ihtimal..Takibe devam :)

Yorum Gönder