Petrokimya Personel Alimi 2009


Aliağa'da kurulu bulunan Petkim Petrokimya A.Ş. dış talebin tamamen durması sonucu ana fabrikası olan Aramotikler ve buna bağlı olarak üretim yapan PTA ve PA fabrikaları da üretimi durdurdu. Dış talebin tamamen durduğunu ifade eden Petkim Genel Müdürü Kenan Yavuz "Aromatikler fabrikası tamamen durması müşterisizliktendir. Sıfır talep olduğunda üretim durdu. Bu fabrika zaten yüzde 100 ihracata çalışan bir fabrikaydı. Avrupa ve Güney Amerika'da ya da dünyanın hiçbir yerindeki müşterilerden talep olmadığı için üretimi durdurmak zorunda kaldık. Talep sıfır. Diğer yandan PA ve PTA fabrikaları da Aramotiklere bağlantıları olduğu için fabrika onların hammaddesi olduğu için mecburen onlarda duruşa geçmesi gerekiyordu" dedi.

400 KİŞİ PETKİMLE VEDALAŞIYOR
Petkim'in özelleştirilmesinin ardından 6 ay geçti. 657 sayılı yasa gereğince; Petkim'de çalışanların ya Petkim'in özelleştirilmiş halindeki kadrosunda çalışmaya devam edecek, ya da yasanın 4/C maddesine göre başka bir kamu kurumunda çalışmak üzere işten ayrılacak. Bu tercihi yapma süresi geçtiğimiz Cuma günü sona erdi.
Petkim Genel Müdürü Kenan Yavuz, 4/c ye göre söz konusu sürenin bitiminde 400 civarında çalışanın Petkim'den ayrılmak üzere başvurduğunu açıkladı.
Genel Müdür Yavuz, ayrılmak üzere başvuruda bulananların yüzde 95'inin büro, hizmetli, gibi destek birimlerinde çalışanlardan oluştuğunu ifade ederek, başvuruda bulunanların ayrılması halinde Petkim'de üretimde bir sıkıntı yaşanmayacağını belirtti.
Genel Müdür Kenan Yavuz, Gazetemize yaptığı açıklamada "Arkadaşlar devlete gittikleri için devlet tarafından ikna olana kadar garanti veriyor. Başvurup da Devlete gitmek isteyenlerin %95 i destek biriminde çalışanlar. Şirketin ana faaliyet konusunda üretim ve bakım dışındaki arkadaşlar bulunduğu büro personeli genel hizmet görevlisi bunlar Petkim'in o yıllarında devlet zamanın da sıkıntımız oldu zaten. Gidenler fazla olan arkadaşlar yani" diyerek, gidenlerin üretimde hiç bir aksaklığa sebep vermeyeceğini ifade etti.
250 TEKNİSYEN ALINACAK
Bundan böyle Petkim'in kandi kadrosunda yalnızca üretimde ve bakımda çalışan teknik personelin bulunacağını söyleyen Genel Müdür Kenan Yavuz, ihtiyaç duyulan bölümler için Mart ayında 250 teknik personel alımına gidileceğini açıkladı.
Bu düşüncesinin Petkim'in kamunun elindeyken olan bir projesi olduğunu ima dene Genel Müdür Yavuz "Mart ayında 250 tane daha genç teknisyen alacağım. Yani yeni teknisyen alımı devam edecek. Şirkete, sadece üretimde ve bakımda çalışacak teknik personel alacağız. Bakımda ve üretimde çalışacak personel alınacak. Büro personeli, genel hizmet görevlisi, dolum işçisi, idare işçisi, resepsiyon görevlisi falan bilmem hepsini yok edeceğiz, çıkartacağız. Yani bu işlerden çekiliyoruz. Bu hizmetleri dışarıdan satın alacağız" diyerek, Petkim'in geleceğe yönelik istihdam politikasını şu sözlerle açıkladı;
"Hizmet alımı ve niteliksiz işleri veya devam etmeyen işleri dışarıdan satın alacağız ve kendi işçimizi sürekli elimizde tutacağız ve personel olarak kendimizi güçlendireceğiz. Petkim, meslek lisesi ve meslek lisesi olmayan bütün personele istihdam etmeyeceğiz. Meslek yüksek okulu mezunu olmayan hiç kimse girmeyecek. Zaten bu durumda olmayanların 4/c'ye geçmelerini rica ettik. Üretim ve bakımda çalışan sayımız ideal sayıya ulaşmıştır. Biraz daha eksiklerimiz var. Bunun içinde Mart Nisan aylarında 250 teknik eleman alımına gideceğiz. Yani üretim ve bakım da çalışan arkadaşlarımızın tamamına ihtiyacımız var. Hiç birinin ayrılmalarını istemiyorum. 4/c olmalarını da istemedim. Kendileriyle özellikle bire bir görüştüğünde kalmaları için ikna etmeye çalıştım. Sağ olsunlar büyük çoğunluğu da kaldı. Onunu dışındaki arkadaşlarım da uzun vadede o işlerde olmayacaklar.
Başvuru yapmak için tıklayınız

0 yorum:

Yorum Gönder